4 тисячі доларів й не маєш повістки: в Одесі на хабарі погорів працівник РТЦК

13 червня 2024 р. 13:16

4 тисячі доларів й не маєш повістки: в Одесі на хабарі погорів працівник РТЦК

Фото: Нацполіція

В Нацполіції повідомили подробиці затримання працівника районного Територіального центра комплектування та соціальної підтримки в Одесі, про яке писав ЦПР.

За інформацією правоохоронців, військовий за 4 тисячі доларів обіцяв не вручати повістку. Також у "вартість" входило надання пустого бланку повістки з мокрою печаткою для самостійного заповнення та проставлення необхідної дати, нібито, явки до ТЦК. Фейкова повістка мала виключити можливість вручення реальної, а відтак відтермінувати призов на військову службу.

11 червня поліцейські затримали фігуранта після одержання ним 1 тисяч доларів. Тижнем раніше він отримав аналогічну суму. Чоловіка затримано, йому повідомлено про підозру у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Інформацію про затримання ЦПР підтвердили вчора, 12 червня, в ДСР.  Також про затримання 11 червня одного з працівників РТЦК Одеси розповів й помічник громадської організації "Комітет по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією" Ігор Меркулов. За його інформацією, мова йде про Київське ТЦК міста.

"Молодший сержант М., уродженець Одеси "служив" під керівництвом свого начальника полковника О., займаючись викраденням людей та рекетом. Попався на черговому здирстві в розмірі 2 тисячі доларів й був затриманий при отриманні. Йому світить від 8 до 12 років", - написав Меркулов. 

Зазначимо, що зараз начальником Київського РТЦК є Ігор Орещук.

Відмітимо, що 11 червня, саме в Київському РТЦК Одеси стався конфлікт між військовослужбовцями територіального центру комплектації та соціальної підтримки та медиками екстреної швидкої допомоги.

Раніше Центр публічних розслідувань дослідив фінансові звіти за 2023 рік начальників ТЦК на Одещині та зробив рейтинг найзаможніших з них.

Олеся Ланцман