Антикорупційний суд заочно арештував екснардепа у справі щодо мільйонних збитків ОПЗ

07 грудня 2022 р. 11:36

Антикорупційний суд заочно арештував екснардепа у справі щодо мільйонних збитків ОПЗ

Зображення: Інтент

Вищий антикорупційний суд України обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому нардепу Олександру Грановському, якого обвинувачують в організації злочинної схеми зловживань на Одеському припортовому заводі, повідомляє Інтент з посиланням на САП. 

Втім, зараз правоохоронці не знають де знаходиться політик, тож його оголосили в міжнародний розшук. Таким чином арешт є заочним й нардепа відправлять до слідчого ізолятора щойно затримають. 

 У межах досудового розслідування правоохоронці встановили, що в березні - грудні 2015 року народний депутат спільно з довіреною особою організував схему, продажу "Одеським припортовим заводом" мінеральних добрив наперед визначеній компанії за цінами нижчими за ринкові.

Згідно з оформленими угодами приватна компанія в свою чергу нібито перепродувала ці добрива але вже за ринковими цінами іноземним компаніям із реального сектору економіки, хоча у дійсності постачання продукції здійснював безпосередньо "Одеський припортовий завод". Як наслідок "ОПЗ" недоотримав прибутків на суму близько 93,3 мільйони гривень. 

Окрім Олександра Грановського серед підозрюваних у цій справі:

  • заступник директора та начальник відділу припортового заводу,
  • власник компанії-нерезидента-учасниці корупційної схеми,
  • довірена особа народного депутата  Ольга Ткаченко.

У березні 2020 року слідчі повідомили про підозру чотирьом учасникам злочинної схеми - заступникові директора та начальникові відділу припортового заводу, власникові компанії-нерезидента-учасниці корупційної схеми, а також довіреній особі народного депутата.