Більше тисячі будинків в Одесі отримають теплолічильники за бюджетний кошт

10 лютого 2022 р. 17:06

Більше тисячі будинків в Одесі отримають теплолічильники за бюджетний кошт

Депутати Одеської міської ради на сесії 9 лютого підтримали прохання комунального підприємства "Теплопостачання міста Одеси" та погодилися із виділенням грошей для оснащення лічильниками тепла будинків-абонентів КП.

Щоправда, виділили підприємству не 38 мільйонів, про які просили на засіданні постійної комісії з питань планування, бюджету і фінансів Одеської міської ради, а 43 мільйони, повідомляє Центр публічних розслідувань

На засіданні, директорка КП Ганна Позднякова згадала про перелік будинків, де немає лічильників та треба їх встановити, проте цей перелік ще не остаточний та може доповнюватись.

Згодом депутатка Одеської міської ради Лілія Леонідова оприлюднила перелік, до якого увійшли 1 тисяча 178 будинків. 

Аби вчасно отримати лічильник, варто переконатись, що будинок включили до списку. Якщо він відсутній — необхідно звернутись із заявою до КП Теплопостачання, Єдиного центру звернень громадян (гаряча лінія 15−35) або до депутатів свого округу.

Лічильники мають встановити до початку наступного опалювального сезону. Саме тоді комунальне підприємство почне нараховувати оплату за зниженими тарифами. У випадку, якщо будинок не матиме приладів обліку, за словами депутатки, його можуть навіть відключити від системи опалення.

У грудні минулого року Одеська міська рада підтримала виділення комунальному підприємству "Теплопостачання міста Одеси" 500 мільйонів гривень на 2022 рік.

Як повідомила під час сесії 8 грудня директорка підприємства Ганна Позднякова, така компенсація потрібна через те, що ціни на тепло для населення будуть нижчими за собівартість. 

Раніше Верховна Рада України ухвалила закон про зміни у бюджет 2021 року, врахувавши компенсацію для теплопостачальників суми відшкодування різниці в тарифах, а в разі ухвалення змін у другому читанні борг комунального підприємства "Теплопостачання міста Одеси" перед НАК "Нафтогаз" реструктуризують.