Боделан "засвітився" у москві

02 березня 2024 р. 19:40

Боделан "засвітився" у москві

Колаж: Уніан

Син колишнього мера Одеси Володимир Боделан очолив "представництво" окупаційної адміністрації лівобережжя Херсонської області у москві.

Про це повідомили у Центрі журналістських розслідувань.

Окупаційна адміністрація лівобережжя Херсонщини отримала своє представництво у столиці росії. На чолі установи окупанти поставили колаборанта Володимира Боделана. 

Офіційно представництво відкрилось 2 лютого 2024 року, хоча в державний реєстр його внесли ще у жовтні 2023 року. Тоді т.в.о. керівника установи була колаборантка Кузнєцова Марія, яку 30 січня змінив Володимир Боделан. 

За словами "губернатора" окупованої частини Херсонщини володимира сальдо, місія Боделана полягатиме у "представленні інтересів Херсонської області у столиці, реалізації програм і проєктів на користь регіону з федеральними та загальноросійськими організаціями, допомога херсонцям у розв'язання питань в москві та багато іншого".

"Поки що за місяць своєї діяльності Боделан встиг зустрітися з російським баяністом, відвідати театральну постановку та помолитись у церкві в Сергієвому-Посаді", - зазначають журналісти. 


Зрадники Володимир Боделан та Володимир Сальдо, 2024 р. Фото: соцмережі

Як повідомляв Центр публічних розслідувань, в Україні Боделана-молодшого оголошено у розшук. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Боделана звинувачують в тому, що він наказав рятувальникам не реагувати 2 травня 2014 року на виклики. Через це загинули 42 людини. У ці трагічні події Володимир Боделан очолював Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області.

Зараз фігурант перебуває на тимчасово окупованій території та служить росіянам як заступник "губернатора Херсонської області" володимира сальдо. До того Боделан мав посаду "заступника голови адміністрації Сімферопольського району". 

Читайте також: Суд арештував майно ексдепутата Херсонської облради, який очолив окупаційне "міністерство".

Раніше суд конфіскував квартири сальдо в Криму, Одесі та Херсоні, але активи доньки не чіпали.

Ната Чернецька