Брав хабарі з перевізників: судитимуть високопосадовця Укртрансбезпеки Миколаївщини

02 серпня 2024 р. 15:46

Брав хабарі  з перевізників: судитимуть високопосадовця Укртрансбезпеки Миколаївщини

Фото: ДБР

Досудове розслідування стосовно високопосадовця Укртрансбезпеки Миколаївської області, якого правоохоронці викрили на системних хабарях з перевізників завершено. Обвинувальний акт направлено до суду.

Про це розповіли у Держбюро розслідувань.

За інформацією детективів, слідство встановило, що протягом 2023 року та на початку 2024 року виконувач обов’язків начальника Укртрансбезпеки у Миколаївській області встановив щомісячну "таксу" у сумі від 500 гривень до 5 тисяч з перевізника за можливість безперешкодно працювати при перевезенні пасажирів та товарів. Сума залежала від кількості рейсів.

У лютому 2024 року посадовця Укртрансбезпеки правоохоронці затримали під час отримання чергового хабаря.

Наразі він звільнений з посади та обвинувачується за 7 фактами вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Раніше співробітники Служби безпеки на Одещині затримали керівницю одного з підрозділів Південного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету (АМКУ), яка налагодила злочинний механізм одержання грошей від підприємців. 

За 10 тисяч доларів США чиновниця обіцяла одному з комерсантів з Ізмаїльського району "розв'язати питання" про зменшення штрафних санкцій за порушення, виявлені у ході перевірки при приватизації одного з об'єктів комунальної власності м. Ізмаїл. Також вона мала закрити справу відносно нього. Крім того, за цю ж суму вона обіцяла й надалі не втручатись в господарську діяльність фірми під час участі у конкурсних торгах.

Також працівники ДБР повідомили про підозру командиру відділення на одному з суден ВМС України в одержанні службовою особою неправомірної вигоди. За інформацією детективів, для того, щоб піти у законний вихідний з судна, підлеглі мали сплатити йому 10 тисяч гривень. За оперативними даними, так командир міг заробляти на відгулах моряків не менше 150 тисяч гривень в місяць.

Олеся Ланцман