Депутатська фірма отримає 27 мільйонів без аукціону від сільської ради на Одещині

28 грудня 2022 р. 13:05

Депутатська фірма отримає 27 мільйонів без аукціону від сільської ради на Одещині

Фото: Одеська обласна рада

Відділ житлово-комунального господарства, будівництва, благоустрою та розвитку інфраструктури Куяльницької сільської ради Подільського району Одеської області вирішив укласти угоду про будівництво укриття для закладу освіти в селі Куяльник із товариством з обмеженою відповідальністю "Град-Строй", повідомляє Інтент

Як зазначається в системі електронних закупівель Prozorro, цей тендер проходив без використання електронної системи з поміткою "Українська Визвольна Війна". 

Конкурентів в компанії не було тож 27 мільйонів 547,6 тисячі гривень вона має отримати після того, як побудує укриття. Термін завершення робіт закладений до 31 грудня 2023 року. 

За даними сервісу YouControl, засноване у січні 2005 року товариством з обмеженою відповідальністю "Град-Строй" належить чинному депутату Одеської обласної ради Вадиму Теплицькому

 9 серпня 2021 року за результатами торгів за лотом "Реставрація та реабілітація фасадів будівлі Одеського академічного українського музично-драматичного театру ім. В.С. Василька, вул. Пастера, 15," КП "Облтрансбуд" уклало також з ТОВ "Град-Строй" договір на 26,5 мільйонів гривень. Термін дії завершився 31 грудня 2021 року.

Між тим Вадим Теплицький також є керівником та власником товариства з обмеженою відповідальністю "Білд Про". Ця компанія реставрувала Український театр в Одесі й після того фігурувала у кримінальній справі.

Так у серпні 2021 року слідчі поліції внесли до  Єдиного реєстру досудових розслідувань інформацію щодо можливого правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 358 КК України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів). Розслідування стосувалось договорів між комунальним підприємством "Облтрансбуд" та ТОВ "Білд-Про".

Поліцейські зокрема наполягали, що тендер проводився без змагальних процедур з обґрунтуванням проведення додаткових будівельних робіт, не зазначених у початковому проекті, але які стали через непередбачувані обставини необхідними для виконання проекту.

А також, що ремонтні роботи будівлі Одеського академічного українського музично - Драматичного театру ім. В.С. Василька ТОВ "Білд-Про" виконанні не якісно.

За даними слідства, КП "Облтрансбуд" 13 листопада 2017 року уклало з ТОВ "Білд-Про" договір 2 на виконання робіт з "Реставрація та реабілітація фасадів будівлі Одеського академічного українського музично-драматичного театру ім. В.С. Василька, вул. Пастера, 15" на суму 14 мільйонів 880 тисяч гривень. При цьому другим учасником тендерної процедури виступило ТОВ "АРТ ПРОЕКТ-2010".

Втім 1 жовтня 2018 року було укладено додатковий договір на 1 мільйон 468,4 тисячі гривень. Якість саме цих робіт викликала питання.