Дерибан землі на курорті в Коблево: прокуратура знайшла винного

07 вересня 2024 р. 18:18

Дерибан землі на курорті в Коблево: прокуратура знайшла винного

Фото: svidok.info

Керівник одного із районних ЦНАПів на Миколаївщині віддав одну із земельних ділянок поблизу чорноморського узбережжя стороннім особам.

Про це розповіли у Миколаївській обласній прокуратурі.

Прокурори встановили, що у квітні 2024 року обвинувачений, бувши державним реєстратором однієї із селищних рад Миколаївського району, без правових підстав зареєстрував земельну ділянку в курортній зоні "Коблеве" за сторонніми особами. Хоча власником цієї землі є Коблівська сільська рада. За це він отримав грошову винагороду. Своїми діями посадовець завдав державі збитків на понад 320 тисяч гривень.

Чоловіку повідомлено про підозру у зловживанні своїми повноваженнями, з метою отримання неправомірної вигоди, що завдало істотної шкоди громадським інтересам та у несанкціонованої зміни інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, якщо вона заподіяла значну шкоду.

Тепер керівнику районного ЦНАПу загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше правоохоронці Одеської області намагалися в суді домогтися накладення арешту на земельну ділянку та сільськогосподарські культури, що фігурують у провадженні про захоплення землі Міністерства оборони в Білгород-Дністровського району Одеської області. Як зазначається в матеріалах справи, до Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону надійшла заява про вчинення кримінального правопорушення від Білгород-Дністровської КЕЧ району, зокрема за фактом самовільного захоплення земельних ділянок в зонах особливого режиму використання земель.

співробітники поліції та Служби безпеки України затримали в Одеській області дружину заступника міського голови Білгорода-Дністровського, самого заступника, посадовця Мологівської сільради Білгород-Дністровського району та колишнього депутата цієї ради.

Також на початку травня Господарський суд Одеської області задовольнив позов прокуратури та повернув державі земельну ділянку лісогосподарського призначення загальною площею майже 240 гектарів вартістю 7 мільярдів гривень. 

Ірина Глухова