Два кілометри за 26 мільйонів: на Одещині шукають підрядника для ремонту дороги

09 червня 2024 р. 10:14

Два кілометри за 26 мільйонів: на Одещині шукають підрядника для ремонту дороги

Фото: Слово і Діло

Державне підприємство "Служба місцевих автодоріг" оголосило тендер для обрання компанії, якій заплатять за поточний ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення в Одеській області.

Про це йдеться в системі електронних закупівель Prozorro.

Йдеться про під'їзд до села Омарбія в Кілійському районі Одеської області. Аукціон має відбутися 17 червня, а ремонт компанія-переможець проводитиме до 31 грудня 2025 року. 

Підрядник повинен буде ремонтувати 2,2 кілометра дороги й отримати за це 2 мільйони 717 тисяч гривень.

Аукціон має відбутися у форматі відкритих торгів з особливостями. 

Відкриті торги з особливостями передбачають, що майже всі строки коротші, ніж були у відкритих торгах відповідно до закону "Про публічні закупівлі". Тобто ця закупівля проходить значно швидше, ніж відкриті торги.

Період подання пропозицій — сім календарних днів, період оскарження кваліфікації — п'ять календарних днів. 

 Часто під час таких торгів не відбувається аукціону тож учасник не має конкурентів. 

Утім позаминулого року Кабінет Міністрів України тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, змінив правила проведення торгів. 

Тож уряд тимчасово скасував електронні аукціони. Відтоді торги, що оголошені в Prozorro, можуть проводитися без аукціону.

Також Державне підприємство "Служба місцевих автодоріг" провело тендер для обрання компанії, якій заплатять за поточний ремонт трьох кілометрів автомобільної дороги загального користування місцевого значення Новопавлівка – Перехрестове Перше – Мала Топорівка.

 Переможцем обрали ТОВ "Прогресдорбуд", яке зголосилося робити ремонт за 48,1 мільйона гривень — на 50 тисяч дешевше за конкурента.