Миколаївського екснардепа підозрюють у незаконному отриманні мільйона компенсації за житло

14 червня 2024 р. 14:56

Миколаївського екснардепа підозрюють у незаконному отриманні мільйона компенсації за житло

Фото: Сергій Нужненко

У межах досудового розслідування встановлено, що народний депутат у 2014 - 2019 роки незаконно отримав із бюджету Апарату Верховної Ради України компенсацію за проживання у готельному номері, яку призначали народним депутатам, які не мали власних помешкань у столиці.

Про це розповіли в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

За інформацією медіа, йдеться про Аркадія Корнацького, який будучи безпартійним, балотувався до парламенту від партії "Блок Петра Порошенка" в мажоритарному окрузі №132 (центр - місто Первомайськ Миколаївської області) та входив до складу однойменної фракції. Після своєї каденції балотувався на посаду президента України.

За даними САП він незаконно отримав 914 тисячі гривень компенсації. Його підозрюють у зловживання владою або службовим становищем.

Раніше правоохоронці скерували до суду справу щодо пропозиції отримання неправомірної вигоди топпосадовцю від народного депутата України. Як встановило слідство, у серпні 2023 року народний депутат України Сергій Лабазюка, за сумісництвом власник будівельного та аграрного бізнесів, звернувся до топпосадовця Міністерства з відновлення з проханням надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об’єктів на 1 мільярд гривень. За це він пообіцяв "винагороду" у розмірі 3-5% від вартості кожного підряду. 

Лабазюк був вже другим народним обранцем, якого звинуватили у справі щодо надання неправомірної вигоди топпосадовцям у сфері відновлення. Раніше обвинувальний акт стосовно його колеги скерували до суду у квітні 2024 року. За інформацією медіа, йшлося про Андрія Одарченко, який пропонував голові Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Найєму хабар у криптовалюті Bitcoin в еквіваленті $50 000.

Читайте також: Лексуси, мільйонні доходи та компенсації: як змінилися статки миколаївських нардепів

Олеся Ланцман