Хабар за звільнення з ЗСУ через "хворобу": в Одесі затримали підозрюваного лікаря

30 листопада 2023 р. 15:45

Хабар за звільнення з ЗСУ через "хворобу": в Одесі затримали підозрюваного лікаря

Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону

В Одесі затримали та повідоміли про підозру лікарю Військово-медичного клінічного центру Південного регіону. Чоловіка звинувачують в одержанні хабаря в $5,5 тисяч за звільнення військовослужбовця з ЗСУ через "хворобу".

Про факт повідомили в Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Південного регіону.

Йдеться про одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України). За даними слідства, лікар, діючи з корисливих мотивів, організував схему виготовлення фіктивних документів про наявність у військовослужбовців хвороби, яка є підставою для звільнення з лав ЗС України та інших військових формувань України.


Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону

27 листопада під час одержання неправомірної вигоди в $5,5 тисяч, яке відбувалось під контролем правоохоронців, лікаря затримали в порядку ст. 208 КПК України.

"За ці кошти він пообіцяв військовослужбовцю виготовити та надати документи, які стали б законною підставою для його звільнення у запас з лав ЗС України", - зазначили в прокуратурі.

Наразі готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.

Читайте також: Справа одеського блогера, якого утримували в ТЦК: що робити в такій ситуації та як реагують силовики

Раніше працівники ДБР звинуватили в корупції заступника командира однієї з військових частин на Одещині. Він вимагав 120 тисяч гривень з підлеглого військовослужбовця за підписання документів на переведення до іншого військового підрозділу.