Хто розмінував Чонгар: ЗСУ вирішили судитися з блогеркою

13 червня 2023 р. 16:03

Хто розмінував Чонгар: ЗСУ вирішили судитися з блогеркою

Фотоколаж: Інтент

Юристи ОК "Південь" готують до скерування у суд позов проти блогерки Любові Стельмахович, яка під ніком "Вовчиця" звинуватила чинного командувача "Півдня" Андрія Ковальчука у недбалості або зраді.

Про це повідомили у пресслужбі оперативного командування. 

За даними військових, блогерка розмістила звинувачення у своєму каналі в сервісі Youtube назвавши ролик "Хто розмінував Чонгар і кому довіряти в ЗСУ".

Зображення з відео Любові Стельмахович

"Любов Стельмахович прилюдно звинувачує командувача військ оперативного командування "Південь" генерал-майора Андрія Ковальчука у злочинній недбалості або державній зраді в рамках здачі півдня України на початку повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ в лютому 2022 року на територію України", - стверджують військові.

Зокрема, блогерка звинувачує низку посадовців та генералів у навмисному розмінуванні мінних танкових загороджень територій навколо пропускних пунктів "Чонгар", "Каланчак" і "Чаплинка", що дозволило ворогу у 2022 році захопити частину півдня країни.

Вона називає імена та прізвища відомих українських політиків та військових, звинувачує їх у домовленостях у розмінуванні.

Натомість в оперативному командуванні зазначили, що генерал-майор Андрій Ковальчук не керував угрупованням військ "Південь", про зону відповідальності якого йдеться в матеріалі й не керував їх діяльністю, не визначав їм бойових завдань, не відповідав за результат їх виконання.

Цікаво, що Любов Стельмахович сама наголосила у ролику, що Андрій Ковальчук не мав відношення до оборони Кримського перешийку тож вочевидь "не причетний  до розмінування Чонгару та здачі Півдня України". Хоча й вважає, що повністю розібратися у цьому питанні мають правоохоронці.

Також блогерка наголосила у своєму відео, що не здивується, якщо через нього до неї будуть претензії в посадовців та військових, про яких вона згадала у ролику.  

Читайте також: Хто підірвав Каховську ГЕС: що відомо