Керівницю одеського центру соціально значущих хвороб звільнили з посади

09 вересня 2024 р. 17:00

Керівницю одеського центру соціально значущих хвороб звільнили з посади

Фото: Інтент

Департамент охорони здоров'я Одеської обласної державної адміністрації повідомив про звільнення з посади генерального директора Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Світлани Ізосімової.

Як зазначили у пресслужбі департаменту, наразі вирішується питання щодо призначення нового керівника медичної установи.

У липні 2024 року журналісти видання  "Слідство.Інфо" проаналізували декларації Ізосімової й помітили, що вона жодного разу не декларувала доходів свого колишнього та теперішнього чоловіків. Якщо вірити її деклараціям, лише вона приносила гроші у родину, поки її чоловіки купували автомобілі.

У березні на Одещині повідомили підозри службовцям медзакладу в нарахуванні понад 270 000 грн заробітної плати фіктивним працівникам. Серед підозрюваних — завідувач підстанції екстреної медичної допомоги одного з міських медзакладів та його заступник.

18 жовтня голова Одеської обласної державної (військової) адміністрації Олег Кіпер звільнив керівницю обласного центру екстреної медичної допомоги Ірину Парамонову.  Після цього голова Одеської обласної державної (військової) адміністрації Олег Кіпер призначив  генеральним директором КНП "Одеський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" Світлану Ізосімову.  

Тим часом серпні Приморський суд Одеси не задовольнив клопотання представника Комунального некомерційного підприємства "Одеський обласний центр соціально значущих хвороб" Одеської обласної ради про зупинку провадження за позовом ексдиректорка центру Світлани Ізосімової.

Світлана Ізосімова вимагала визнати протиправним наказ голови обласної ради та скасувати його. Річ у тім, що 12 липня 2022 року під час позачергової сесії обласної ради, депутати погодили звільнення Світлани Ізосімової з посади генеральної директорки Одеського обласного центру соціально значущих хвороб через втрату довіри до неї.

Представниця комунального підприємства клопотала про зупинення розгляду позову Світлани Ізосімової до розгляду кримінального провадження 30 серпня, яке розбирає той же Приморський суд. У тій справі, Світлана Ізосімова фігурує, як обвинувачувана. 

Як повідомив 12 липня 2022 року на своїй сторінці у Facebook голова обласної ради Григорій Діденко, спеціальна робоча група з перевірки ефективності використання та забезпечення збереження майна виявила численні порушення.

Кирило Бойко