Керівництво підстанції "екстренки" на Одещині звинуватили в оформленні фіктивних працівників

26 березня 2024 р. 16:20

Керівництво підстанції "екстренки" на Одещині звинуватили в оформленні фіктивних працівників

Фото: Нацполіція

На Одещині повідомили підозри службовцям медзакладу в нарахуванні понад 270 000 грн заробітної плати фіктивним працівникам.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Одеської області.

Серед підозрюваних — завідувач підстанції екстреної медичної допомоги одного з міських медзакладів та його заступник.

"Як стало відомо у ході слідства, керівник пункту екстреної медичної допомоги та його заступник, користуючись службовим становищем, оформили на роботу до медичної установи фіктивних працівників. Керівництво комунального підприємства підписувало офіційні документи, на підставі яких нараховувалася зарплатня "робітникам", які фактично не зʼявлялися на робочому місці й не виконували свої службові обовʼязки. Задокументовано, що у такий спосіб фігуранти встигли незаконно привласнити 272 000 грн коштів комунального підприємства", - зазначили правоохоронці. 

Керівництву підстанції екстреної медичної допомоги повідомили про підозру за ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Наразі встановлюються інші особи, які можуть бути причетними. Слідство триває.

Нагадаємо, колишнього генерального директора Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф підозрюють у розтраті майже пів мільйона гривень на закупівлі медичних матеріалів.

Йдеться про Олександра Міхайленко. Зараз там керує Світлана Ізосімова

У вересні 2023 року голова Одеської обласної державної (військової) адміністрації Олег Кіпер звільнив тодішнього головного лікаря "Одеського регіонального клінічного протипухлинного центра Одеської обласної ради" Міхайленко через сумнівну закуплю томографу. 

Читайте наше розслідування: Одеський онкодиспансер: чому медцентр звинувачують у розкраданні мільйонів

Ната Чернецька