Директора оборонного підприємства на Миколаївщині підозрюють у розтраті

29 травня 2024 р. 16:51

Директора оборонного підприємства на Миколаївщині підозрюють у розтраті

Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону

Директору одного з оборонних підприємств та директору товариства з обмеженою відповідальністю повідомили про підозру в розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

За інформацією відомства, у січні 2021 року між оборонним та комерційним підприємствами було укладено договір про надання послуг з модернізації стендів для контрольних і здавальних випробувань двигунів та турбогенератора.

"Однак, упродовж січня-вересня 2021 року комерсант, діючи умисно, з корисливих мотивів та з метою незаконного заволодіння бюджетними коштами, провів вищевказані роботи не у повному обсязі. Після цього він склав та надав, а директор оборонного підприємства підписав та завірив печаткою акт приймання-передачі виконаних робіт, до якого було внесено неправдиві відомості щодо завищення обсягів проведених робіт", - зазначають у прокуратурі.

Державному підприємству було завдано матеріальних збитків на суму понад 2 млн гривень.

Наразі підозрюваним готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та арешту майна.

Нагадаємо, на Херсонщині звинуватили посадовців тилового забезпечення у закупівлі за завищеними цінами.

Раніше одеських чиновників звинуватили у розтраті бюджетних коштів на закупівлі твердого палива для ЗСУ. Двом службовим особам Одеського квартирно-експлуатаційного управління та одному приватному підприємцю слідчі повідомили про підозру. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі, зазначають правоохоронці.

Ната Чернецька