На Херсонщині звинуватили посадовців тилового забезпечення у закупівлі за завищеними цінами

08 квітня 2024 р. 14:16

На Херсонщині звинуватили посадовців тилового забезпечення у закупівлі за завищеними цінами

Фото: ДБР

Двом керівникам продовольчої служби відділу тилового забезпечення прикордонного загону на Херсонщині повідомили про підозру у закупівлі продуктів для військових за завищеними цінами.

Про це повідомили в Держбюро розслідувань

За інформацією детективів, начальник продовольчої служби частини уклав договір на закупівлю круп для військової частини на понад 360 тисяч гривень.

"Угода була схвалена за завищеною ціною та без відповідних документів, що підтверджують якість товару. Його попередник на цій посаді уклав договір із закупівлі хліба для військової частини на 1,3 млн грн. Попри проведений моніторинг, він надав перевагу підприємцю, який запропонував завищену ціну. Вартість кілограма хліба, яку за договором поставляв приватний підприємець, перевищувала середню ринкову на 8 грн. Через це військова частина зазнала збитків у понад 402 тисячі гривень", - зазначили в відомстві.

ДБР повідомило про підозри посадовцям, які очолювали продовольчу службу тилового забезпечення прикордонного закону.

Раніше одеських чиновників звинуватили у розтраті бюджетних коштів на закупівлі твердого палива для ЗСУ.

"Слідчі встановили, що начальниця паливної групи Одеського квартино-експлуатаційного управління з метою заволодіння державними коштами, виділених на закупівлю твердого палива для ЗСУ, створила злочину групу, до складу якої увійшли інженер проектно-кошторисної групи КЕУ — уповноважена особа з питань проведення державних закупівель та фізична особа-підприємець. Під час проведення закупівель службові особи КЕУ встановлювали  вартість товару вище за ринкову та забезпечували визначення необхідного для себе "переможця", якому надалі й здійснювалось перерахування державних коштів",- повідомили в поліції.

Там уточнили, що державному бюджету України в особі Одеського КЕУ Міністерства оборони України завдано збитків на суму понад  368 тис.  гривень.   

Усім трьом фігурантам повідомили про підозру у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненій у великих розмірах, в умовах воєнного стану, організованою групою за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Читайте також: На Миколаївщині фірма, змовившись з іншим учасником тендеру, отримала підряд, — прокуратура

Начальниці паливної групи суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою у вигляді застави в сумі 1 млн 200 тис. грн, а уповноваженій особі з питань проведення державних закупівель – з альтернативою у вигляді застави в розмірі 980 тис. грн.

Ната Чернецька