Командувачу ТрО "Південь", який залучав бійців до будівництва маєтку, призначили заставу

18 червня 2024 р. 15:41

Командувачу ТрО "Південь", який залучав бійців до будівництва маєтку, призначили заставу

Фото: ДБР

Командувачу сил територіальної оборони "Південь" обрано запобіжний захід у вигляді 2 млн гривень застави.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Київський районний суд Одеси обрав запобіжний захід командувачу сил територіальної оборони "Південь", якого підозрюють у залучанні бійців до будівництва маєтку, у вигляді 2 млн грн застави.

За інформацією медіа, йдеться про Станіслава Ярмолу.

Наразі прокуратура готує апеляцію, оскільки сторона обвинувачення просила суд обрати командувачу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з правом внесення застави у 5 млн грн.

3 червня працівники ДБР у співпраці з СБУ повідомили про підозру командувачу регіонального управління сил територіальної оборони "Південь".

"Посадовець залучив трьох військовослужбовців до будівництва свого маєтку ще у 2023 році. Вони понад рік будували дім для начальника, отримуючи при цьому доплати за нібито виконання бойових завдань на передовій", - кажуть в ДБР.

Командувачу повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень, що заподіяло істотну шкоду в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

За скоєне йому загрожує покарання до 12 років позбавлення волі.

Раніше затримали працівника районного Територіального центра комплектування та соціальної підтримки в Одесі. Йому повідомлено про підозру у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

За інформацією правоохоронців, військовий за 4 тисячі доларів обіцяв не вручати повістку. Також у "вартість" входило надання пустого бланку повістки з мокрою печаткою для самостійного заповнення та проставлення необхідної дати, нібито, явки до ТЦК. Фейкова повістка мала виключити можливість вручення реальної, а відтак відтермінувати призов на військову службу.

Раніше Центр публічних розслідувань дослідив фінансові звіти за 2023 рік начальників ТЦК на Одещині та зробив рейтинг найзаможніших з них.

Ната Чернецька