Консорціум-новачок виграв 100-мільйонний тендер в Одесі

28 вересня 2024 р. 16:30

Консорціум-новачок виграв 100-мільйонний тендер в Одесі

Фотоколаж: ЦПР

Управління капітального будівництва Одеської міської ради запланувало укласти угоду вартістю понад 148 мільйонів гривень з консорціумом "АВІС". 

Про це йдеться в системі електронних закупівель Prozorro

Закупівля стосується ремонтно-реставраційних внутрішніх оздоблювальних робіт Валіховського корпусу літери "М", який є частиною комунальної установи "Міська клінічна інфекційна лікарня". Закупівлю провели у форматі відкритих торгів з особливостями й консорціум був єдиним учасником. 

Тож компанія розраховує на укладання угоди й отримання 148 мільйонів 634,5 тисячі гривень, а роботу зробити планує до  31 грудня 2025 року.  

За даними сервісу YouControl, консорціум "АВІС" абсолютний новачок на ринку. Компанія зареєстрована в Одесі 12 серпня 2024 року.

Раніше Департамент капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської обласної державної адміністрації, попередньо обрав підрядника для капітального ремонту з утеплення фасаду, заміни віконних блоків, благоустрою території "Балтської багатопрофільної лікарні".

Закупівля відбулася у форматі відкритих торгів з особливостями, але за участю трьох компаній - Консорціуму "АВІС", товариству з обмеженою відповідальністю "Інтобуд" та товариству з обмеженою відповідальністю "проектно-будівельна компанія "Альянс". На другому кроці аукціону, переможцем вийшов консорціум, який зголосився зробити ремонт за 100 мільйонів 499 тисяч гривень.

Раніше ремонтно-реставраційні внутрішні оздоблювальні роботи у корпусі "М" планували віддати товариству з обмеженою відповідальністю "Екстер'єр-дизайн". Вартість цього ремонту у 2,7 раза вища за перший - 148 мільйонів 264,8 тисячі гривень. Однак компанія не виконала вимоги про усунення невідповідностей в тендерній документації.

У травні управління намагалося підшукати підрядника для цих робіт, але тоді аукціон скасували у зв'язку з неможливості усунення порушень, що виникли через виявлені порушення вимог законодавства у сфері публічних закупівель, а саме розбіжності сум ПДВ в договірній ціні та формі тендерної пропозиції. На укладання угоди тоді очікувало ТОВ "АБЗ Промбуд", яке готове було працювати за 148 мільйонів 307,5 тисячі гривень.

Кирило Бойко