Мобілізований до ЗСУ: НАЗК засекретило декларацію голови Одеської ОВА Кіпера

21 лютого 2024 р. 13:19

Мобілізований до ЗСУ: НАЗК засекретило декларацію голови Одеської ОВА Кіпера

Фото: Facebook

Національне агентство з питань запобігання корупції засекретило декларації Олега Кіпера за 2021, 2022 та 2023 роки через мобілізацію.

Про це повідомила "Центру публічних розслідувань" прессекретарка очільника ОВА Юлія Колтак.

"Олег Кіпер подав декларації за 2021, 2022 та 2023 роки і як очільник прокуратури міста Києва, і як начальник Одеської ОВА. Через те, що пан Кіпер був мобілізований до лав ЗСУ, НАЗК не оприлюднює його декларацію в публічний простір. Це заходи безпеки під час війни", - зазначила вона.

Журналісти звернулися із запитом до НАЗК, однак поки відповіді не отримали. 

Зазначимо, що агентство приховує від загалу декларації не усіх голів ОВА. Наприклад декларацію голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма НАЗК оприлюднило. 

Тим часом Одеський міський голова Геннадій Труханов у деклараціях за 2021 та 2022 роки вказав наявність вітчима Миколи Данилюка, який не фігурував у декларації за 2020 рік, та подарував матері мера 11 мільйонів 577 тисяч 213 гривень. 

Читайте також: 5 автомобілів мера Ізмаїла, 80 соток землі мера Южного та мопед мера Подільська: декларації міських голів Одещини Також свої статки задекларували вже Білгород-Дністровський міський голова Віталій Граждан та виконувач обов'язків міського голови Подільська Олег Албанський.

Раніше П’ятий апеляційний адміністративний суд частково задовольнив скаргу головного редактора видання Інтент Валерія Болгана та зобов'язав Одеську обласну військову (державну) адміністрацію повторно розглянути запит журналіста про надання копії рішень про дозвіл на виїзд за межі України водіїв через систему "Шлях".

Кирило Бойко