На корупційній схемі "спалилась" керівниця одного з підрозділів Антимонопольного комітету на Одещині

24 липня 2024 р. 15:19

На корупційній схемі "спалилась" керівниця одного з підрозділів Антимонопольного комітету на Одещині

Фото: Управління СБ України в Одеській області

На Одещині керівниця одного з регіональних підрозділів Антимонопольного комітету вимагала хабарі з підприємців, щоб "заплющити очі" на виявлені у них порушення антимонопольного законодавства та не вживати щодо них адміністративних санкцій.

Про це розповіли в Управлінні СБ України в Одеській області.

У результаті комплексних заходів співробітників Служби безпеки, на Одещині затримали керівницю одного з підрозділів Південного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету (АМКУ), яка налагодила злочинний механізм одержання грошей від підприємців.

Правоохоронці задокументували як держслужбовиця вимагала гроші за непритягнення до відповідальності комерсанта з Ізмаїльського району. В нього були зафіксовані порушення законодавства про захист економічної конкуренції в ході приватизації одного з об'єктів комунальної власності м. Ізмаїл.

За 10 тисяч доларів США чиновниця обіцяла власнику підприємства "розв'язати питання" про зменшення штрафних санкцій за порушення, виявлені у ході перевірки, а також закрити справу відносно нього. Крім того, за цю ж суму вона обіцяла надалі не втручатись в господарську діяльність фірми під час участі у конкурсних торгах.

Співробітники СБУ задокументували одержання чиновницею через посередника неправомірної вигоди та затримали обох "на гарячому".

На підставі зібраних доказів затриманій повідомлено про підозру у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Наразі їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави понад 1 млн грн. Вирішується питання щодо відсторонення чиновниці від займаної посади. Їй загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину, у тому числі перевіряється інформація щодо можливої причетності до оборудки інших посадовців АМКУ.