На Одещині суддю, якого звинуватили у хабарництві, відсторонили від роботи

19 лютого 2024 р. 19:03

На Одещині суддю, якого звинуватили у хабарництві, відсторонили від роботи

Фото: Нацполіція

Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя у зв'язку із притягненням до кримінальної відповідальності суддю одного з районних судів Одеської області. Його звинувачують в одержанні 4 тисячі доларів неправомірної вигоди.

Як повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, термін відсторонення – до 9 квітня 2024 року, в межах строку досудового розслідування.

Як зазначає пресслужба Вищої ради правосуддя, йдеться про суддю Болградського районного суду Одеської області Сергія Висоцького.

Його затримали 9 лютого. За версією слідства, суддя підбурив громадянина запропонувати неправомірну вигоду у розмірі 4000 доларів начебто для передачі суддям районного суду Одеської області. За вказану суму вони, нібито, повинні були прийняти рішення щодо винесення рішень про закриття адміністративних справ. Проте вказаною сумою грошей фігурант розпорядився на власний розсуд. На підставі зібраних доказів судді повідомили про підозру  за ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) та ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

В разі доведення провини посадовця, йому загрожує позбавлення волі до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Раніше Вища рада правосуддя тимчасово, до 9 березня 2024 року, відсторонила від здійснення правосуддя суддю Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Олександра Боярського у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності. Суддю підозрюють в одержанні неправомірної вигоди за ухвалення рішення, що допомогло б уникнути мобілізації.  

Кирило Бойко