На Одещині затримали депутата Білгород-Дністровської райради, якого підозрюють у вимаганні 20 тисяч доларів

12 лютого 2024 р. 20:02

На Одещині затримали депутата Білгород-Дністровської райради, якого підозрюють у вимаганні 20 тисяч доларів

Фото: Одеська обласна прокуратура

Депутата райради на Одещині звинувачують у вимаганні з підприємця 20 000 доларів за сприяння у вирішенні "земельного питання".

Про це повідомили в прокуратурі Одеської області.

Депутату Білгород-Дністровської районної ради повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій місцевого самоврядування (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, він вимагав у приватного підприємця хабар за безперешкодну передачу в оренду з правом приватизації двох земельних ділянок площею 4 га поблизу с. Молодіжне Одеського району для будівництва комплексу технічного обслуговування транспортних засобів.

"За винагороду у розмірі 20 тисяч доларів він обіцяв вплинути на  депутатів сусідньої громади для позитивного розв'язання цього питання. Депутата затримали під час одержання першої частини грошової винагороди - 10 тисяч доларів", - повідомили в прокуратурі.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Раніше під час засідання антикорупційної групи "Прозорість та підзвітність" в Одеській ОВА правоохоронці та СБУ повідомили про підозру керівнику Мологівської сільради Олегу Німачуку. В Нацполіції стверджують, що посадовець заволодів земельною ділянкою на узбережжі Дністровського лиману. За їх інформацією, сільський голова, за попередньою змовою з іншими особами, вирішив у незаконний спосіб заволодіти правами на земельну ділянку площею 0,25 га ринковою ціною майже 186 тисяч гривень. Метою було за підробленими документами безоплатно приватизувати її та продати.