На Одещині затримали керівників підрозділів податкової та митниці

03 травня 2024 р. 16:39

На Одещині затримали керівників підрозділів податкової та митниці

Фото: Одеська митниця

Посадовців звинувачують у вимаганні хабарів з підприємців.

В Управлінні СБУ в Одеській області повідомили, що серед затриманих - в.о. заступника начальника одного з митних постів Одеської митниці та керівник відділу обласного управління Державної податкової служби.

За версією слідства, посадовці за різні суми неправомірної вигоди гарантували імпортерам не створювати штучні перешкоди під час митного оформлення вантажів. У випадку відмови чиновники погрожували затягувати процеси митного оформлення, а також безпідставно підвищувати рівень митної вартості.

"Оперативники спецслужби задокументували вимагання 25 тисяч доларів з представника комерційної структури за прийняття рішення щодо зміни митного режиму сільськогосподарських товарів та затримали обох фігурантів після отримання третьої частини хабаря", – розповіли в СБУ.

Наразі затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Раніше Державне бюро розслідувань на Одещині звинуватило посадовця Укртрансбезпеки в тому, що він заробляв мільйони на поборах із зернотрейдерів. За версією слідства, чиновник заробляв, пропускаючи фури з зерном, що не відповідали габаритно-ваговим нормам.

Повідомлялося, що він поставив на потік заробіток на вагових комплексах Уктрансбезпеки на всіх основних транспортних розв’язках Одещини. За безперешкодний проїзд вантажівки з перевищеною допустимою вагою посадовець брав з перевізників тисячу гривень. У тому числі гроші платили практично всі зернотрейдери, які перевозили продукцію в порти Одещини. За оперативними даними, щомісячно співробітник дорожнього контролю таким чином заробляв щонайменше мільйон гривень.

Ірина Глухова