Одеського патрульного звинуватили у поборах з перевізників зернових

13 лютого 2024 р. 23:01

Одеського патрульного звинуватили у поборах з перевізників зернових

Фото: Одеська обласна прокуратура

Поліцейському роти з обслуговування м. Ізмаїл повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрюваний організував корупційну схему з одержання хабарів від підприємців за не перешкоджання перевезення сільгосппродукції.

"Тариф складав 400 доларів. У разі незгоди з такою пропозицією, правоохоронець погрожував, що проблеми у вигляді безпідставних зупинок вантажних автомобілів та складання формальних адмінматеріалів про порушення Правил дорожнього руху, виникатимуть постійно", - зазначили в прокуратурі.

Патрульного затримали після одержання неправомірної вигоди.

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави та відсторонено від займаної посади.

Раніше Державне бюро розслідувань на Одещині звинуватило посадовця Укртрансбезпеки в тому, що він заробляв мільйони на поборах із зернотрейдерів. За версією слідства, чиновник заробляв, пропускаючи фури з зерном, що не відповідали габаритно-ваговим нормам.

Повідомлялося, що він поставив на потік заробіток на вагових комплексах Уктрансбезпеки на всіх основних транспортних розв’язках Одещини. За безперешкодний проїзд вантажівки з перевищеною допустимою вагою посадовець брав з перевізників тисячу гривень. У тому числі гроші платили практично всі зернотрейдери, які перевозили продукцію в порти Одещини. За оперативними даними, щомісячно співробітник дорожнього контролю таким чином заробляв щонайменше мільйон гривень.