На Одещині знищили гуманітарку для переселенців

30 травня 2023 р. 12:57

На Одещині знищили гуманітарку для переселенців

Фотоколаж: Інтент

Болградська міська рада передала для знищення місцевому комунальному підприємству "Міськводоканал" 2 тонни печива, що отримала як гуманітарну допомогу для внутрішньопереміщених осіб. 

Про це міська рада повідомила у відповідь на інформаційний запит журналістів видання "Махала".

Журналісти звернулися до міської ради та Болградської районної військової адміністрації із такими запитами після того, як у редакцію написали місцеві жителі.

В адміністрації зазначили, що жодного факту порушення строків придатності харчових продуктів вони не фіксували, отже передавали переселенцям усю допомогу, яку мали передавати вчасно. 

Натомість в міській раді визнали, що змушені були списати та знищити 2 тисячі 53 пачки печива "До кави" вагою один кілограм кожна. 

Цей вчинок у Болградській міській раді пояснили тим, що після отримання гуманітарної допомоги та підрахунку кількості переселенців, виявилося, що кількість ВПО, які реально проживають на території громади, на момент видачі допомоги значно менша, ніж офіційно зареєстрованих.

Через це одразу віддати усі продукти ВПО виявилося неможливим й видача тривала деякий час. Зрештою вирішили віддати залишки продуктів мешканцям громади, які опинилися у складних життєвих обставинах, але в печива на той час сплинув термін придатності. 

Раніше журналісти-розслідувачі звинуватили Одеську ОВА в закупівлі консервів для жителів Миколаївщини за завищеною вартістю. Зараз цю інформацію перевіряють, в адміністрації тривають слідчі дії. 

Раніше через ці консерви правоохоронці порушили кримінальну справу, в якій фігурують вже колишній заступник голови Одеської ОВА Олег Муратов та директорка департаменту фінансів ОВА Марина Зінченко

В лютому правоохоронці провели санкціоновані обшуки в службових приміщеннях Одеської обласної військової адміністрації та за місцями мешкання посадовців ОВА через підозру в участі у масштабній схемі розкрадання державних коштів.  

Фото: Махала