На шкільне харчування в Миколаєві планують витратити 143 мільйони

08 серпня 2024 р. 12:37

На шкільне харчування в Миколаєві планують витратити 143 мільйони

Фото: УНІАН

Управління освіти Миколаєва запланувало витратити близько 143 мільйони гривень на шкільне харчування. 

Про це Центр публічних розслідувань дізнався з системи публічних закупівель Prozorro.

Аукціон на послугу планують провести 15 та 19 серпня. На харчування навчальних закладів міста заплановано витратити по першому лоту 82 937 182 гривні. По другому - 60 865 389 гривні. Загалом на послуги з організації харчування в навчальних закладах міста заплановано 143 мільйони 802 тисячі 571 гривня.

Послугу мають надати з 1 вересня до 31 грудня 2024 року. Розглядається участь й іноземних постачальників. Забезпечення тендерної пропозиції від учасників не вимагається. Замовник здійснить оплату після отримання послуги.

Виконавець має відшкодовувати замовнику вартість електроенергії, газоводопостачання та водовідведення для забезпечення технологічного процесу приготування їжі, а також послуг з теплопостачання. Оплата здійснюється протягом 5 робочих днів з дати отримання рахунку. 

Згідно з тендерною документацією підрядник має гарантувати якість продуктів харчування, продовольчої сировини та готової продукції. Також дотримуватися санітарно-гігієнічних умов, мати кваліфікованих працівників, забезпечити поточний ремонт технологічного та холодильного обладнання тощо.

Крім цього учасник повинен врахувати, що для усіх категорій дітей закладів дошкільної освіти має бути розроблено окреме сезонне меню згідно з чинним законодавствам України.

Зазначимо, що програма харчування в школах Миколаївської області отримала підтримку від Всесвітньої продовольчої програми ООН ще на початку року. Ці кошти були спрямовані на бюджети 10 територіальних громад з метою часткового покриття витрат на гарячі страви для близько двох тисяч учнів у 14 школах області. Угода щодо підтримки щоденних шкільних обідів в Миколаївській області була підписана ще у листопаді 2023 року.

Раніше комунальне підприємство Миколаївської міської ради "Захист" оголосило відкриті торги з особливостями щодо ремонтів десять найпростіших укриттів на понад 20 мільйонів гривень.

До того підряд на будівництво сховища для дітей на Миколаївщині віддали компанії, яка раніше проходила у справі про привласнення бюджетних коштів. Будівництво буде коштувати понад майже 50 мільйонів бюджетних гривень. У кримінальному впровадженні вказано, що означено товариство має причетність до розтрати бюджетних коштів за результатами публічних закупівель упродовж 2021-2022 років. 

Також на Миколаївщині пройшов аукціон на понад тридцять мільйонів, де підряд виграло товариство, яке також фігурує у справі з привласнення бюджетних коштів. Планують побудувати укриття у ліцеї №2. Аудитори запросили надати інформацію, на яких підставах замовник здійснив обґрунтування розміру витрат предмета закупівлі та визначив його очікувану вартість.

Крім цього, "Миколаївоблтеплоенерго" в червні оголосив тендер на реконструкцію котельні з встановленням 2-х газових когенераційних установок. Підряд на понад 29 мільйонів гривень отримало ТОВ "Укрспецсервіс". Товариство, яке підозрюють у привласненні коштів дитячого фонду ООН. 

Анна Бальчінос