НАБУ: Нагорода від Ківалова - службова інформація

28 жовтня 2023 р. 08:08

НАБУ: Нагорода від Ківалова - службова інформація

Фото: Одеська юридична академія

Національне антикорупційне бюро заявило, що інформація щодо результатів перевірки участі директора Одеського територіального управління Володимира Деуліна у заході з нагоди Дня юриста, який проходив у Національному університеті "Одеська юридична академія", буде обмежена.

Таку відповідь отримав Центр публічних розслідувань на запит стосовно обставин отримання нагороди Деуліним від ректора вишу Сергія Ківалова.

Журналісти звернулися до НАБУ з питаннями:

  • яку відзнаку отримав Деулін від Ківалова;
  • хто ініціював вручення відзнаки саме визначеному колу осіб, до якого увійшов директор ОдТУ НАБУ?
  • чи дотримався Деулін порядку отримання подарунків і законодавчих обмежень щодо отримання подарунків, встановлених антикорупційним законодавством?

У відповіді на запит в НАБУ повідомили, що обставини зазначені у зверненні з'ясовуються у службовому розслідуванні, розпочатому за фактом отримання нагороди. А от "висновок належить до службової інформації, доступ до якої обмежується".

Також там зазначили, що нагорода - справа Юракадемії: "Правові підстави та порядок присвоєння відзнак належать до компетенції установи, яка їх вручає".


Скрин: ЦПР

Раніше президент Одеської юридичної академії Сергій Ківалов нагородив директора Одеського територіального управління НАБУ Володимира Деуліна під час святкування Дня юриста.

15 жовтня ЦПР звернувся в Національне антикорупційне бюро України за коментарями. Наскільки нам стало відомо, працівники НАБУ обурені таким вчинком Деуліна.

16 жовтня в НАБУ повідомили, що за фактом участі директора Одеського територіального управління Національного бюро Володимира Деуліна у заході з нагоди Дня юриста, який проходив у стінах Національного університету "Одеська юридична академія", та отримання ним нагороди від ректора цього вишу, розпочато службову перевірку.

"На час проведення перевірки Володимира Деуліна відсторонено від виконання посадових обов’язків", - зазначили тоді в НАБУ.


Фото: Одеська юридична академія

ЦПР повідомляв, що якщо передивитись фото з нагородження, то Деулін отримав сертифікат і до нього щось схоже на памʼятну монету чи медаль, в футлярі. Така відзнака (памʼятна монета чи медаль) може бути виготовлена з цінних металів, що викликає ще більше питань. Є припущення, що ця медаль виготовлена банкнотно-монетним двором Нацбанку. 

В 2021 році НАБУ проводило обшуки в НУ "Одеська юридична академія". Детективи проводили обшуки в рамках крімінального розслідування можливої розтрати службовими особами навчального закладу бюджетних коштів в особливо великих розмірах при закупівлі послуг з ремонту приміщень закладу. Попередня правова кваліфікація — ч. 5 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).  

Ківалов також засвітився на "плівках Вовка", які публіковало НАБУ. Детективи зафіксували розмову нібито між Павло Вовком і Сергієм Ківаловим, де суддя просить останнього підтримати позов проти ВККС, якщо раптом хтось на нього буде виходити із Суворовського райсуду Одеси.


Скрин з відео НАБУ

Читайте також: В одеській мерії у руках одного віцемера поєднали повноваження практично всіх "дозвільних" органів

Ната Чернецька