Дружина ексдепутата Миколаївської облради продала майна на понад сім мільйонів

25 липня 2024 р. 13:27

Дружина ексдепутата Миколаївської облради продала майна на понад сім мільйонів

Юрій та Ірина Кормишкіни. Фото: Фейсбук

Народна депутатка від "Слуги народу" Ірина Кормишкіна у липні 2024 року продала майна на 7,3 мільйона гривень. Напередодні її чоловік, латифундист Юрій Кормишкін, склав повноваження депутата Миколаївської обласної ради.

Про це з посиланням на декларацію народної депутатки повідомляє Nikcenter.

У липні Ірина Кормишкіна подала одразу дві декларації, у яких йдеться про суттєві зміни у її майновому стані. Зокрема, 11 липня народна обраниця продала нерухомості на понад 6 мільйонів гривень. Власником майна, що належало Кормишкіній, став місцевий бізнесмен Петро Микулянець. За два дні, 13 липня, Ірина Кормишкіна продала 29-річному мешканцю Одещини Артему Толстенко ще й рухомого майна на 1,2 мільйона гривень.

Журналісти Nikcenter відмічають, що у кінці червня чоловік нардепки Юрій Кормишкін склав повноваження депутата Миколаївської обласної ради нібито через стан здоровʼя. Він був обранцем від політичної партії "Наш край" та донедавна – керівником Миколаївської обласної організації партії.

Напередодні, 19 червня, Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив діяльність політичної партії "Наш край", багаторічним представником якої на Миколаївщині був Юрій Кормишкін. Суд задовольнив позов Міністерства юстиції України й, крім заборони політичної сили, передав майно, кошти та інші активи партії "Наш край", її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень у власність держави.

Як повідомили в СБУ, заборона політсили повʼязана із незаконною діяльністю десятків представників партії у різних регіонах.

"Окремі екскерівники та функціонери цієї політсили причетні до проведення підривної діяльності проти України. Зокрема, вони поширювали антиукраїнську пропаганду, закликали до насильницького повалення конституційного ладу, а деякі із функціонерів – перейшли на бік ворога і підтримали російську військову агресію", – йдеться в повідомленні Служби безпеки.

Також за інформацією Nikcenter, Юрій Кормишкін раніше був помічений у компанії зрадників Володимира Сальдо та Тетяни Мезіної. Перший – очолив окупаційну адміністрацію в Херсоні, а Мезіна співпрацювала з росіянами під час окупації Снігурівки. Сальдо теж був представником "Нашого краю" і раніше очолював фракцію партії у Херсонській міській раді.

До того ж Nikcenter зʼясував, що компанії з орбіти Кормишкіна можуть бути причетними до схем "чорного" експорту агропродукції під час великої війни. Зокрема, журналісти знайшли звʼязок компаній латифундиста із "королем контрабанди" Вадимом Альперіним.

Олеся Ланцман