Наживався на неоформлених працівниках ресторану: інспектора Держпраці звинуватили в хабарництві

20 червня 2023 р. 14:15

Наживався на неоформлених працівниках ресторану: інспектора Держпраці звинуватили в хабарництві

Фото: ДБР

Працівники ДБР повідомили про підозру головному інспектору Державної служби з питань праці в Одеській області. Його звинувачують в тому, що він замість догляду за дотриманням трудового законодавства вирішив нажитися на власникові ресторану.

Як повідомили Державному бюро розслідувань, інспектор отримав скарги від працівників ресторану в Одесі на роботодавця, який не бажав виплачувати їм зарплату. Люди не були офіційно працевлаштовані.

"Замість того, щоб реагувати на порушення, інспектор пішов до підприємця вирішувати питання. Він запропонував йому щомісячну плату у сумі 3 тис гривень за кожного працівника, а також додаткову плату у сумі 10 тис гривень за "правильний" розгляд скарг. У разі несплати інспектор пригрозив штрафом та перешкоджанням роботи ресторану", - уточнили в ДБР.

Правоохоронці затримали інспектора під час одержання хабаря у сумі 40 тисяч гривень.

Інспектору повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України). Чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Також його відсторонено від займаної посади.

Санкція статті передбачає покарання до десяти років позбавлення волі.

Читайте також: Чиновників Одещини звинувачують у хабарництві за експорт зерна.