Посадовець військової частини на Одещині відповідатиме за привласнення бухгалтером понад 4 мільйонів

31 травня 2024 р. 10:06

Посадовець військової частини на Одещині відповідатиме за привласнення бухгалтером понад 4 мільйонів

Фото: ДБР

Працівники ДБР спільно з СБУ повідомили про підозру начальнику фінансово-економічної служби однієї з військових частин Одещини, який допустив привласнення бухгалтером частини понад 4 мільйонів гривень виплат бійцям.

Про це розповіли у держбюро.

За даними слідства, влітку 2023 року бухгалтер протягом двох місяців вказував у документації щодо виплати грошового забезпечення власний банківський рахунок. Його начальник не перевірив дані та підписав документи про перерахування грошей.

Таким чином бухгалтер незаконно отримав 4,2 мільйона гривень, призначених на виплати військовослужбовцям.

Стосовно бухгалтера Національною поліцією скеровано обвинувальний акт до суду. Для відшкодування завданих збитків подано цивільний позов.

ДБР повідомило начальнику фінансово-економічної служби про підозру у недбалому ставленні до служби. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Раніше позаштатному начальнику служби захисту інформації автоматизованої системи "Оберіг" та начальнику відділення військового обліку та бронювання сержантів запасу та солдатів запасу Приморського РТЦК та СП м. Одеси повідомили про підозру в несанкціонованому втручанню в роботу інформаційно-комунікаційних систем (ч. 5 ст. 361 КК України).

За інформацією Державного бюро розслідувань, схема діяла в одеському ТЦК з липня 2023 року. 

Там встановили осіб, які встигли скористались схемою. Частина з них виїхала за кордон. Чоловіків, які залишились на території України доставили до центру комплектування для оновлення даних та подальшої мобілізації до лав ЗСУ. Детективи провели 14 обшуків за місцем роботи та проживання фігуранта та учасників схеми. 

Олеся Ланцман