Новонароджений консорціум виграв право робити ремонт вартістю в 100 мільйонів у лікарні на Одещині

25 серпня 2024 р. 10:07

Новонароджений консорціум виграв право робити ремонт вартістю в 100 мільйонів у лікарні на Одещині

Фото: Балтська багатопрофільна лікарня/Facebook

Департамент капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської обласної державної адміністрації, попередньо обрав підрядника для капітального ремонту з утеплення фасаду, заміни віконних блоків, благоустрою території "Балтської багатопрофільної лікарні".

Відповідна інформація міститься в системі електронних закупівель Prozorro, повідомив Центр публічних розслідувань.

Закупівля відбулася у форматі відкритих торгів з особливостями, але за участю трьох компаній - Консорціуму "АВІС", товариству з обмеженою відповідальністю "Інтобуд" та товариству з обмеженою відповідальністю "проектно-будівельна компанія "Альянс". На другому кроці аукціону, переможцем вийшов консорціум, який зголосився зробити ремонт за 100 мільйонів 499 тисяч гривень.

Це на одну тисячу гривень менше ніж в найближчого конкурента ТОВ "Інтобуд". Щоправда, попередня пропозиція консорціуму також була нижчою за конкурентів - 107 мільйонів 502,2 тисячі гривень, але через те, що ТОВ знизило свою попередню пропозицію зі 107 мільйонів 717,4 тисячі гривень, до 100,5 мільйонів, консорціум також знизив свою. Річ у тім, що система Prozorro, автоматично обирає найдешевшу пропозицію. Тому іноді трапляється, що пропозиції конкурентів можуть відрізнятися мінімально.

Таким чином, консорціум "АВІС", в разі укладання угоди, повинен буде зробити ремонт до 31 грудня 2025 року.

За даними сервісу YouControl, консорціум "АВІС" абсолютний новачок на ринку. Компанія зареєстрована в Одесі 12 серпня 2024 року тобто за дев'ять днів до закупівлі. Щоправда, засновниками є компанії, які вже відомі - ТОВ "СК "Автострой" та ТОВ "Інж-строй". Кінцевими бенефіціарами є Броніслав Цуркан та Андрій Жинчин - власники компаній-засновників.  

Два інших учасники аукціону також засновані компаніями. ТОВ "Інтобуд" у 2016 році було засноване товариством з обмеженою відповідальністю "Компанія з управління активами "Одесбудінвест", а ТОВ "ПБК "Альянс" у 2018 році було засноване товариством з обмеженою відповідальністю "Апартментс".

Раніше, повідомлялося, що реконструкцію будівлі Баштанської багатопрофільної лікарні робить компанія, яка проходила по справі заволодіння бюджетними коштами. Товариство також звинувачували в зловживання службовим становищем за попередньою змовою з посадовими особами Управління капітального будівництва Миколаївської ОДА.

Кирило Бойко