Обшуки в департаменті муніципальної безпеки Одеської міськради: посадовцям вручили підозри

25 липня 2024 р. 13:07

Обшуки в департаменті муніципальної безпеки Одеської міськради: посадовцям вручили підозри

Фото: Департамент муніципальної безпеки Одеської міської ради

В Одеській міській раді відбулись обшуки в департаменті муніципальної безпеки.

Про це ЦПР повідомили в Одеському Бюро економічної безпеки України.

Під час процесуальних дій чиновники департаменту отримали підозри.

Подробиці в БЕБ пообіцяли надати пізніше.

Читайте розслідування ЦПР "Добровольці" за бюджетний кошт, охоронці а-ля добровольці, формування за підтримки влади: хто стоїть за одеськими ГФ

Раніше журналістка Ірина Гриб повідомила, що обшуки пов'язані із завищенням цін на бронеплити, одяг та амуніцію, які закупив департамент на початку повномасштабного вторгнення для потреб оборони Одеси.

Зазначимо, що департамент мунбезпеки очолює Віктор Кузнєцов, його перший заступник - Юрій Савченко

Раніше ДБР проводило обшуки в одеських КП та ресторанах. Там шукали гуманітарні генератори. Після чого заступник Одеського міського голови Валерій Сілін доручив терміново провести інвентаризацію товарно-матеріальних цінностей, що знаходяться на балансі або відповідальному зберіганні КП "Одеське електротехнічне експлуатаційно-монтажне підприємство".

Згодом слідчий суддя Київського районного суду Одеси наклав арешт на мобільний телефон виконувача обов'язки директора комунального підприємства "Одеське електротехнічне експлуатаційно-монтажне підприємство". Як зазначається в ухвалі суду, таким чином суддя задовольнив клопотання прокурора. 

Як вбачається з матеріалів кримінального провадження, слідчі наполягають, що посадові особи КП "Одеське електротехнічне експлуатаційно-монтажне підприємство", шляхом зловживання своїм службовим становищем, вступили в змову з посадовими особами Одеської міської ради й привласнили електрогенератори в 2022-2023 роках. Вони без належних облікових документів та не за призначенням були передані до ресторанів та фізичним особам, а саме: генератор "FG WILSON Р65-5" (65 кВт) передали ресторану "Vinobroteria"; генератор бензиновий "Paramac РX8000" (5,4 кВт) автомийці "CARat".

Ната Чернецька