Одеситка чекала на путіна: суд заборонив їй працювати на державу десять років

17 жовтня 2023 р. 14:16

Одеситка чекала на путіна: суд заборонив їй працювати на державу десять років

Фото: Associated Press

Київський районний суд Одеси визнав одеситку Тетяну Бондар винною у колабораційній діяльності та призначив їй покарання у виді позбавлення права обіймати посади в державних органах влади та в органах місцевого самоврядування на строк десять років.

Як зазначається у вироку суду, містянка в Twitter поширила зображення з публікаціями, які закликали до підтримки вторгнення росії в Україну, повідомляє Центр публічних розслідувань.

У травні 2023 року вона оприлюднила зображення і підписала, що на світлині зображена російська Одеса. 

"Люди вшановують пам'ять воїнів-червоноармійців. Господь сказав: "Якщо Я знайду в місті Содомі п'ятдесят праведників, то Я заради них пожалію все це місце". Ми віримо, що Одеса буде звільнена від нацистів та врятована", - написала жінка. 

Цей та кілька інших постів слідчі вважають такими, що є висловлюванням, спрямованим на публічне заперечення здійснення збройної агресії проти України та встановленням, утвердженням тимчасової окупації частини території України.

В підсумку суд став на бік правоохоронців. 

Читайте також: Журналістку-пропагандистку з Херсонщини дозволили судити заочно

Ця публікація була підготовлена "Центром публічних розслідувань" та ГО "Харківський антикорупційний центр" в рамках проєкту "Підтримка журналістських розслідувань в Україні". Зміст публікації є винятковою відповідальністю "Центру публічних розслідувань" та ГО "Харківський антикорупційний центр" і не відображає погляди Європейського Союзу чи Інституту висвітлення війни та миру.