Переможцем тендера на ремонт котельні за 11 мільйонів стала фірма брата одеського депутата

13 жовтня 2024 р. 11:39

Переможцем тендера на ремонт котельні за 11 мільйонів стала фірма брата одеського депутата

Фото: Суспільне

Комунальне підприємство "Теплопостачання міста Одеси" визначило переможця тендеру для обрання підрядника, який зробить капітальний ремонт будівлі районної котельні "Північна-2", яка торік постраждала від негоди.

Відповідна інформація міститься в системі електронних закупівель Prozorro

Утім компанія має до 15 жовтня усунути невідповідності у тендерній документації інакше її пропозицію можуть відхилити. Йдеться про товариство з обмеженою відповідальністю "АКАНТ РБК", одним з засновників та власників якого є Едуард Шумахер - рідний брат депутата Одеської міської ради Юрія Шумахера

Хоча за даними сервісу YouControl, він не є кінцевим бенефіціарним власником цієї компанії. Таким значиться Наталія Ряпіч.

Аукціон відбувся 7 жовтня у форматі відкритих торгів з особливостями й конкурентом ТОВ "АКАНТ Реставраційно-будівельна компанія" стало товариство з обмеженою відповідальністю "Стікон". На другому кроці аукціону ТОВ "АКАНТ РБК" знизило очікувану плату за свої послуги з 11 мільйонів 140,9 тисячі гривень до 11 мільйонів 26 тисяч гривень, що було дешевше за пропозицію конкурента на 56,9 тисячі гривень. 

ТОВ "АКАНТ РБК" зареєстроване у 2019 році. 

Це друга спроба обрати підрядника цієї осені. Так попередній тендер був оголошений 3 вересня й 19 вересня закупівлю провели з одним учасником - товариством з обмеженою відповідальністю "КБК Фортіс". Утім 20 вересня результати закупівля скасували, аргументував це листом, який КП отримало від ТОВ "КБК Фортіс" і в якому ТОВ відмовляється від виконання робіт по вказаній процедурі закупівлі.

Переможець має відновити опорні конструкції, посилити фундамент, встановити колони та балки, відновити покрівлю. Також у проєкті передбачено заміну старого освітлювального обладнання на нові світлодіодні світильники та прожектори. Всі роботи підрядник має завершити до кінця грудня 2024 року.

У серпні в Одесі розпочали реконструкцію труби котельної "Північна-2", яка завалилася під час сильного вітру минулого року. Як повідомив міський голова Геннадій Труханов, кошти на ремонт у розмірі 60 мільйонів гривень виділила організація UNICEF. Наразі ведеться облаштування фундаменту та виготовлення конструкції нової труби. Завершити ремонт планують до 1 листопада 2024 року.

Кирило Бойко