Підозрюваного у хабарництві Муратова відсторонили від посади заступника голови Одеської ОВА

10 січня 2023 р. 07:52

Підозрюваного у хабарництві Муратова відсторонили від посади заступника голови Одеської ОВА

Фото: Інтент/Наталя Довбиш

Приморський суд Одеси задовільнив клопотання прокуратури та відсторонив від виконання обов'язків заступника голови Одеської обласної військової адміністрації Олега Муратова. 

Про це Інтенту повідомили в прокуратурі. 

Засідання було призначене на 9:30 понеділка 9 січня, але рішення суд ухвалив лише ввечері. 

Вранці 9 січня стало відомо, що заступник Одеської обласної військової адміністрації Олег Муратов вийшов зі слідчого ізолятора під заставу у 3 мільйони 220,8 тисяч гривень.

На брифінгу 6 січня керівник Одеської обласної прокуратури Сергій Костенко розповів, що на початку грудня до його відомства звернулася людина із попередженням, що готується передача великого хабаря.

За даними СБУ Олег Муратов використав методи конспірації - отримавши гроші, одразу їх ще одному посадовцю, а той - водію, при чому водій навіть не здогадувався що саме отримав.

Слідчі вважають, що на початку грудня Олег Муратов підбурив іншого посадовця закрити справу, яку розслідують не в Одесі, й яка стосується розкрадання бюджетних коштів шляхом завищення цін на товари, які мали поставлятися на потреби оборони. 

Вчора, 5 січня, суд задовільнив клопотання прокуратури та обрав заступнику голови Одеської обласної військової адміністрації Олегу Муратову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі в 3 мільйони 220,8 тисячі гривень. 

Служба безпеки України вдень 5 січня повідомила подробиці затримання заступника голови Одеської обласної військової адміністрації Олега Муратова

Про його затримання стало відомо 4 січня, проте тоді в СБУ відмовилися коментувати це.

Олег Муратов став заступником голови у грудні 2020 року коли Кабінет Міністрів України узгодив його призначення. Головою Одеської обладміністрації тоді був Сергій Гриневецький.

До призначення заступником голови ОДА, Олег Муратов очолював Південний офіс Державної аудиторської служби.   

З 2002 до 2015 року працював на різних посадах в Одеській облдержадміністрації. Остання посада – начальник обласного управління економіки. 

У березні 2022 року після звільнення з посади начальника Координаційного гуманітарного штабу Одеської області Анатолія Ворохаєва. Олега Муратова планували призначити на цю посаду, але зрештою передумали та призначили бізнес-тренера Олексія Чорного.