Оновлено! Підприємство миколаївського депутата облради отримало 12 мільйонів на ремонт доріг

25 вересня 2024 р. 13:55

Підприємство миколаївського депутата облради отримало 12 мільйонів на ремонт доріг

ФОТО: Твоє місто

У Миколаєві дванадцятимільйонний тендер на ремонт доріг віддали фірмі депутата, яка неодноразово проходила у журналістських розслідуваннях. Наразі підприємство отримало понад 12 мільйонів з бюджету. 

Про це повідомив Центр публічних розслідувань з посиланням на відкриті дані.

Так, 6 вересня "Миколаївводоканал" оголосило аукціон. Планується прокласти асфальт у місцях, де проводились ремонтні роботи комунікацій. На це запланували витратити понад 12 мільйонів з бюджету.

На Prozorro аукціон пройшов 16 вересня і на ньому було присутнє тільки одне підприємство - "БФ "Совар груп", яке й отримало підряд на ремонт.  

Згідно з даними аналітичної платформи YouControl приватне підприємство "БФ "Совар груп" було зареєстровано в серпні 2023 року. Власниками підприємства виступають Шульгач Сергій Володимирович та Шульгач Оксана Іванівна.

Розмір статутного капіталу підприємства - усього 2 тисячі гривень. Окрім основного КВЕД -  будівництво доріг і автострад, підприємство має ще 18. 

Компанія неодноразово була фігурантом журналістських розслідувань. У системі  YouControl зазначені два таких розслідування, й одне від видання Інтент. На державних тендерах попри короткий строк існування підприємство заробило 84 мільйони 672 тисячі 226 гривні.

Сергій Шульгач - неодноразовий депутат органів місцевого самоврядування та керівник компанії, яка часто перемагає на тендерах, оголошених органами місцевого самоврядування.

Згідно з інформацією видання Рух Чесно, Сергій Шульгач володіє, окрім вищеозначеного підприємства, й товариством  "Миколаївавтодор". 

У 2006 році балотувався у депутати Миколаївської обласної ради, з 2006 по 2010 рік балотувався до Миколаївської міської ради від партії Регіонів, у 2015 році став депутатом Миколаївської міської ради від нині забороненої партії "Наш край", а у 2020 - депутатом Миколаївської обласної ради від партії "Пропозиція".

За інфографікою, загальні доходи підприємства у 2023 році склали понад 8 мільйонів, доходи від державних закупівель - понад 21 мільйон. У 2024 році дохід був тільки від державних закупівель та склав понад 62 мільйони. 

Цей бізнес, судячи з декларації Сергія Шульгача, приносить йому непогані доходи. Так, минулого року дохід від підприємницької діяльності депутата склав 7,6 мільйона гривень. 

У липні Адміністрація Інгульського району Миколаївської міської ради провела відкриті торги з особливостями на суму 1 мільйон 787 тисяч.  Йдеться також про поточний ремонт та аварійні, відновні роботи автомобільних доріг. В них також взяла участь лише одна фірма, яка і стала переможцем — приватне підприємство "БФ "Совар груп". Наприкінці липня також віддали підряд на поточний ремонт доріг вартістю майже 1,8 мільйона бюджетних гривень єдиному учаснику торгів. Роботи буде виконувати фірма миколаївського депутата. 

Окрім компанії "БФ Совар груп" Сергій Шульгач та його дружина заснували ще низку підприємств, які також отримують бюджетні підряди. Наприклад, ПП "Миколаївмагістраль" уклало угод на загальну суму 1,6 мільярда бюджетних гривень.  

Нещодавно ремонтом Варварівського мосту у Миколаєві зацікавилась Держаудитслужба. Служба відновлення та розвитку інфраструктури Миколаївської області замовила ремонт мосту через річку Південний Буг єдиному учаснику торгів – ТОВ "Європейська дорожня-будівельна компанія". Вартість контракту становить 57 мільйонів гривень. 

Також на Миколаївщині підписали угоду на ремонт дороги державного значення. На це планують витратити понад 67 мільйонів гривень з бюджету. Договір було укладено без застосування електронної системи. Компанія  "Європейська дорожньо-будівельна компанія" та її власник стали об'єктами кількох журналістських розслідувань та входить до трійки лідерів за кількістю контрактів на ремонт доріг у Миколаївській області, отриманих без конкурсів. Фірма регулярно отримує бюджетні контракти.

Анна Бальчінос