Підрядник ремонту спортмайданчика на Одещині поверне кошти до бюджету

24 жовтня 2024 р. 14:07

Підрядник ремонту спортмайданчика на Одещині поверне кошти до бюджету

Фото: agrotech-trading.com.ua

Одеське приватне підприємство "Інноваційна платформа будівництва" (колишня назва "Будівельно монтажне підприємство 2015") відшкодує Великодолинській селищній раді понад 600 тисяч гривень. Відповідне рішення прийняв обласний господарський суд. Причина позову – неналежне виконання підрядником ремонтних робіт.

Згідно з матеріалами справи, у листопаді 2021 року сторони уклали договір на капітальний ремонт спортивного майданчика по вулиці Центральній у Великодолинському. Його загальна вартість перевищила 1,3 мільйони гривень.

За результатами виконаних робіт голова селищної ради, підрядник та інженер з технагляду підписали низку актів. На їх підставі замовник перерахував ПП "Інноваційна платформа будівництва" майже 1 мільйон гривень. Додатковою угодою сторони зменшили вартість договору на суму близько 350 тисяч.

Пізніше спеціалісти Південного офісу Держаудитслужби провели в органі місцевого самоврядування ревізію окремих фінансово-господарських питань за період з 1 січня 2020 по 30 вересня 2023 року. Перевірка виявила відхилення між фактично виконаними та заактованими обсягами ремонтних робіт.

Так, підрядник некоректно застосував розцінки під час улаштування автогрейдером дорожніх корит. Крім цього, фактична товщина шару щебенево-піщаної суміші виявилася меншою за відображену в документах. Також невідповідність знайшлася в обсязі основи під тротуари тощо.

Для усунення недоліків Великодолинська селищна рада направила "Інноваційній платформі будівництва" претензію-вимогу щодо компенсації завданих втрат, але відповіді не отримала.

Суд дійшов висновку про наявність в діях відповідача складу господарського правопорушення. Рішення набрало законної сили 18 жовтня.


Скрин з Youcontrol.com.ua

Варто зазначити, що "Інноваційна платформа будівництва" ("Будівельно монтажне підприємство 2015") зареєстроване у травні 2018 року. Його власницею є Валерія Булавенко з Південного Одеської області.

Раніше правоохоронці зацікавилися підрядником ремонту укриття на Херсонщині.

Андрій Соков