Підрядника для ремонту пологового будинку за 175 мільйонів в Одесі обрали без аукціону

17 серпня 2024 р. 16:46

Підрядника для ремонту пологового будинку за 175 мільйонів в Одесі обрали без аукціону

Фото: google.maps

Управління капітального будівництва Одеської міської ради повторно провело тендер для обрання компанії, якій заплатять понад 175 мільйонів гривень за реконструкцію будівель "Пологового будинку №5".

Як зазначається в системі електронних закупівель Prozorro, на підписання угоди очікує товариство з обмеженою відповідальністю "Інж-Строй", повідомив Центр публічних розслідувань.

Компанія розраховує отримати 175 мільйонів 249,3 тисячі гривень. За даними сервісу YouControl, ТОВ зареєстроване у 2018 році. Власник Броніслав Цуркан.

Це була вже третя спроба провести закупівлю. У липні управління повторно оголосило тендер, тому що попередній довелося скасувати. 

Річ у тім, що аналітики Бюро економічної безпеки виявили, що для участі у процедурі тендерних закупівель фірма-виконавець робіт завищила показники фінансової звітності. Мета таких дій, на думку аналітиків, полягала у штучному підвищенні фінансової спроможності компанії, оскільки це є одним з кваліфікаційних критеріїв передбачених у вимогах до закупівлі. Також у фірми була відсутня матеріально-технічна база та недостатня кількість працівників відповідної кваліфікації, що свідчить про неможливість виконання будівельних робіт власними силами. 

Крім того, компанія зареєстрована на непідконтрольній Україні території. 

Йдешлося про товариство з обмеженою відповідальністю "Донстрой", яке вийшло переможцем тендера.  Пропозицію компанії зрештою відхилили офіційно через те що вона не встигла усунути невідповідності в документах.

Але й до цього управління намагалося провести цю закупівлю. Так 22 травня мав відбутись тендер з очікуваною вартістю закупівлі 147 мільйонів 189,7 тисячі гривень.  Утім закупівлю скасували через неможливість усунення виявлених порушень законодавства у сфері публічних закупівель. 

Читайте також: Подарунки, букети, годинники: на що витрачали мільйони бюджетні установи Одещини

Кирило Бойко