"Працюю у звичному режимі в кабінеті": Барвіненко прокоментував заочну підозру НАБУ

13 лютого 2024 р. 22:27

"Працюю у звичному режимі в кабінеті": Барвіненко прокоментував заочну підозру НАБУ

Фото: Facebook.

Екснардепу Віталію Барвіненко, який наразі очолює Одеську районну раду, повідомили про підозру у незаконному отриманні 613 тисяч гривень компенсації за винайм житла у столиці, коли він мав власну квартиру.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Дії особи кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 КК України. Барвіненко звинувачують, що він користувався готельним номером ДП "Готельний комплекс "Київ" попри наявність власного житла у столиці.

"У результаті з вересня 2016 по березень 2019 року він незаконно отримав понад 613 тис. грн компенсацій за винайм житла. Зважаючи на те, що місцеперебування колишнього нардепа не встановлено, про підозру йому повідомлено в порядку ст. 135, ст. 278 КПК України", - зазначають детективи.

Читайте також: З початку війни десять депутатів перестали з’являтися в стінах Одеської міської ради

Інтент звернувся до Віталія Барвіненка за коментарем й той зазначив, що читав про це в новинах.

"Працюю у звичному режимі в кабінеті, знаю що це провадження існує з 2018 року, жодних слідчих дій за цей час зі мною не проводилось", - зазначив він.

Барвіненко, згідно з його деклараціями за 2019, 2018, 2017 та 2016 роки отримував компенсацію за винайм готельного номера. Щоправда, згідно з деклараціями сумарно за чотири роки виходить що він отримав 738 тисяч 430 гривень. При цьому усі чотири роки він володів в Києві квартирою, а у 2018 році в столиці квартиру придбала і його дружина.

Зазначимо також, що у 2018 році Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за фактом присвоєння бюджетних коштів при виплаті 25 депутатам Верховної Ради України компенсацій за оренду житла у Києві – серед них можуть бути тодішні нардепи-одесити. Зокрема й Віталій Барвіненко.