Привласнили понад 3 мільйони на відновленні енергоінфраструктури Одещини: судитимуть керівників підрядних компаній

16 серпня 2024 р. 17:13

Привласнили понад 3 мільйони на відновленні енергоінфраструктури Одещини: судитимуть керівників підрядних компаній

Фото: прокуратура Одеської області

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох директорів підрядних компаній на Одещині за фактом заволодіння державними коштами та службового підроблення.

Про це повідомили в Одеській облпрокуратурі.

Читайте також: АЕС як засіб шантажу: хто з російських військових атакував Південноукраїнську атомну станцію

За інформацією відомства, обвинувачені заволоділи державними коштами виділеними на відновлення енергетичної інфраструктури регіону, яка була пошкоджена через ворожі обстріли взимку минулого року. 

НЕК "Укренерго", з метою ліквідації наслідків ракетних обстрілів, уклало договір з підрядною організацією для здійснення будівельно-монтажних відновлювальних робіт електричного обладнання. За договором необхідно було виконати роботи з демонтажу та переміщення двох автотрансформаторів для заміни пошкоджених та їх підключення. В якості субпідрядної організації для залізничних перевезень підрядник залучив раніше знайомого директора логістичної компанії, з яким мав договір транспортного експедирування. 

"Обвинувачені, достеменно знаючи, що автотрансформатори вже перевезено територією Одеської області, внесли до актів виконаних робіт недостовірні відомості щодо вартості їх транспортування та послуг з міжнародних перевезень, які фактично не виконувались. Внаслідок таких дій державному підприємству завдано понад 3,7 млн грн збитків", - зазначили в прокуратурі. 

З метою відшкодування завданої кримінальним правопорушенням шкоди прокуратурою пред’явлений позов.

Раніше ремонт розбитої росіянами одеської багатоповерхівки оцінили в 32 мільйони.