Розкрадання мільйонів на відновленні Одещини: керівникам компаній повідомили про підозру

27 березня 2024 р. 12:33

Розкрадання мільйонів на відновленні Одещини: керівникам компаній повідомили про підозру

Фото: Одеська облпрокуратура

Двом директорам підрядних компаній оголосили про підозру за фактом заволодіння державними коштами та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Про це повідомила Одеська облпрокуратура.

За даними слідства, підозрювані заволоділи державними коштами виділеними на відновлення енергетичної інфраструктури регіону, яка була пошкоджена через російські обстріли взимку минулого року. 

Читайте також: АЕС як засіб шантажу: хто з російських військових атакував Південноукраїнську атомну станцію

"З’ясовано, що НЕК Укренерго, з метою ліквідації наслідків ракетних обстрілів, уклало договір з підрядною організацією для здійснення будівельно-монтажних відновлювальних робіт електричного обладнання. За договором необхідно було виконати роботи з демонтажу та переміщення двох автотрансформаторів для заміни пошкоджених та їх підключення. В якості субпідрядної організації, для залізничних перевезень, підрядник залучив раніше знайомого директора логістичної компанії, з яким мав договір транспортного експедирування. Підозрювані, достеменно знаючи, що автотрансформатори вже перевезено територією Одеської області, внесли до актів виконаних робіт недостовірні відомості щодо вартості їх транспортування та послуг з міжнародних перевезень, які фактично не виконувались", - зазначили в прокуратурі. 

Внаслідок таких дій державному підприємству завдано понад 3,7 млн грн збитків. 

Наразі до суду скеровані клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 3,7 млн гривень.

Раніше на Одещині повідомили підозри службовцям медзакладу в нарахуванні понад 270 000 грн заробітної плати фіктивним працівникам.

Ната Чернецька