Що заробив, на те й жив: що за 2023 рік задекларував миколаївський нардеп Гайду

17 квітня 2024 р. 11:58

Що заробив, на те й жив: що за 2023 рік задекларував миколаївський нардеп Гайду

Фото: Слуга народу

У своїй фінансовій звітності за минулий рік представник Миколаївської області у Верховній раді Олександр Гайду вказав, що заробив 702 тисячі гривень. Інших доходів торік нардеп не мав. 

Про це Центр публічних розслідувань дізнався з його декларації.

При цьому грошові активи політика виросли на 390 тисяч гривень й склали 8,2 мільйона гривень. Відмітимо, що у 2022 його заощадження виросли на 1,5 мільйона гривень й складали 7,8 мільйона гривень.

Нових будинків, автівок чи офісів в Гайду не з’явилось (нежитлових приміщень обранець і не мав). У його власності дача на 337 квадратних метрів й будинок на 108 квадратних метрів в Одесі. А з 2022 року ще власна квартира в столиці площею 39 квадрата й одна, площею 111 квадратних метрів, в оренді там же.

З землі в нього дві невеликі ділянки в Одесі 422 та 15 квадратних метрів відповідно.

Щодо транспорту, то нардеп має у власності LEXUS LX 570 та може безоплатно користуватись FORD EDGE.

З коштовностей Гайду задекларував годинники: JAQUET DROZ, Omega та Corum Admirals Cup. Один з них вартує 621 тисячу гривень.

Тим часом народний депутат Артем Чорноморов заробив 1,6 мільйона гривень. З них 971 тисяча – компенсаційні виплати, пов'язані із виконанням депутатських повноважень.

 Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич торік заробив  678 тисяч гривень зарплатні, а його дружина Катерина придбала криптовалюту та акції польських компаній.

А от дружина очільника Миколаївської обласної військової адміністрації Віталія Кіма — Юлія торік заробила підприємництвом півмільйона гривень.