Ситуація має бути вирішена у правовий спосіб, - Стефанішина звільнила радника, який образив ветерана в Одесі

04 липня 2024 р. 20:40

Ситуація має бути вирішена у правовий спосіб, - Стефанішина звільнила радника, який образив ветерана в Одесі

Фото: Олександр Порхун

Відвідувач одеської ветеринарної клініки Вадим Шевеленко, який образив лікаря, ветерана Збройних сил України Олексія Притулу, був позаштатним радником віцепрем’єрки Ольги Стефанішиної.

Про це Центру публічних розслідувань повідомили в Офісі віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

"Цього тижня у мережі був поширений відеоматеріал, на якому Вадим Шевеленко образив лікаря-ветерана в одній з ветклінік Одеси. Офіс віцепрем’єрки розуміє суспільне обурення, вважає таку поведінку неприйнятною, такою, що не відповідає нашим цінностям. Ситуація має бути вирішена у правовий спосіб. Повідомляємо, що Вадим Шевеленко більше не працює позаштатним радником віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України", - зазначили нам. 


Вадим Шевеленко. Фото: Facebook/Олег Симороз

Ветеран Олег Симороз при цьому зазначає, що Шевеленка, як радника Стефанішиної, запрошували на наради та офіційні заходи з євроінтеграції, також він супроводжував її в поїздках.


Фото: Олег Симороз

Нагадаємо, журналісти "Наші гроші" дослідили, що Шевеленко як керівник та співзасновник "Одесаспеценерго", згідно Youcontrol, є учасником скандалу з завищенням цін на ремонті водогону в Миколаєві.

3 липня Олексій Притула опублікував відео, на якому видно, як Шевеленко показує проблему у свого собаки. На прохання ветерана розвернути тварину іншим боком чоловік запитав: "А ви не можете подивитися?". Притула розвернувся і показав, що має протези. У відповідь почув: "Пішов тоді ти нах*й, п*дар, бл*дь".


Скрин з відео

Пізніше з’явилося відео, як Шевеленко просить вибачення в Притули. Каже, що нібито не бачив, що ветеринар на протезах. Олексій Притула не прийняв вибачення.

Олег Симороз вважає, що Шевеленко найняв для цього приватних охоронців, які прийшли до Притули: "Прийшли люди, яких ветеран Олексій особисто не знає і навіть не знайомий, але вони чомусь розповідали на камери, що вони "разом воювали і це їхній побратим". Далі вони першими виставили обрізане відео, яке ви всі бачили, що наче "все класно", нічого не уточнювали. Ці особи за моєю інформацією працюють в сфері приватної охорони та повʼязані з одеським криміналітетом, ну тобто ви розумієте, не маленькі. Саме Шевеленко найняв їх для охорони, вони приїхали організовано і так само повезли його до ветерана, ця група кривого слова не сказала йому. Просто тупий заробіток та дешевий піар в такій справі".

Читайте також: Охоронці одеського тилу: хто стоїть за громадськими формуваннями

Притула звернувся до поліції із заявою. Щодо Шевеленка склали адмінпротокол за статтею 173 Кодексу України про дрібне хуліганство.

Зазначимо, що Притула представить Україну на Іграх нескорених-2025 у Канаді. Про це повідомив в.о. міністра у справах ветеранів Олександр Порхун.

"Олексій – старший солдат ЗСУ. У вересні 2022 року поблизу Ямполівки на Донеччині при виконанні бойового завдання отримав мінно-вибухову травму і як результат травматичну ампутацію. Протезування проходив у Superhumans Center. Там у нього і була можливість постріляти з луку. Згодом повернувся до Одеси та цивільної роботи. Вдома була нагода час від часу займатись стрільбою з луку з тренером. "Важливо ще раз довести самому собі, не оточуючим, що я здатен на це, - написав він у своєму мотиваційному листі", - каже Порхун. 

Ната Чернецька