Службова недбалість: бюджет Одеси втратив понад 300 тисяч на закупівлі стойок для дорожніх знаків

30 травня 2024 р. 15:41

Службова недбалість: бюджет Одеси втратив понад 300 тисяч на закупівлі стойок для дорожніх знаків

Фото: ТСН

Прокурори Малиновської окружної прокуратури м. Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно начальника відділу публічних закупівель однієї з комунальних установ Одеської міської ради за фактом службової недбалості.

Про це розповіли в Одеській обласній прокуратурі.

Внаслідок недбалих дій посадовиців місцевому бюджету завдано понад 300 тисяч гривень шкоди, щодо відшкодування якої прокуратурою пред’явлений позов.

Слідство встановило, що за результатами проведення тендерних процедур між комунальною установою та Товариством укладено договір про закупівлю стойок для дорожніх знаків на майже 1 млн гривень.


Фото: Одеська прокуратура

Своєю чергою, керівниця відділу належним чином не здійснила пошук, збір та аналіз загальнодоступної інформації про ціну предмета закупівлі.

Внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків обвинуваченою та в порушення вимог ЗУ "Про публічні закупівлі", вказані стойки для дорожніх знаків придбано за цінами, що значно перевищували ринкову вартість.

Раніше одеських чиновників звинуватили у розтраті бюджетних коштів на закупівлі твердого палива для ЗСУ. Двом службовим особам Одеського квартирно-експлуатаційного управління та одному приватному підприємцю слідчі повідомили про підозру. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі, зазначають правоохоронці.

Також директору одного з оборонних підприємств та директору товариства з обмеженою відповідальністю повідомили про підозру в розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем та службовому підробленні. 

За інформацією відомства, у січні 2021 року між оборонним та комерційним підприємствами було укладено договір про надання послуг з модернізації стендів для контрольних і здавальних випробувань двигунів та турбогенератора.

А на Херсонщині звинуватили посадовців тилового забезпечення у закупівлі за завищеними цінами.

Олеся Ланцман