Справу про депутатку-посадовицю з Чорноморська, яку підозрюють у вимаганні "відкатів", скерували до суду

15 листопада 2023 р. 13:53

Справу про депутатку-посадовицю з Чорноморська, яку підозрюють у вимаганні "відкатів", скерували до суду

Фото: Одеська обласна прокуратура

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно начальниці одного з управлінь Чорноморської міськради - депутатки VIII скликання Одеської райради Одеської області за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

В прокуратурі стверджують, що керівниця управління одержала 105 600 грн від директора підрядної організації за безперешкодну оплату виконаних робіт з монтажу систем вентиляції та обслуговування мереж теплопостачання на об’єктах управління та подальшого укладення договорів за бюджетні кошти з цим підприємством.

"Сума "відкату" складала 10% від вартості оплачених з бюджету міськради та виконаних підрядниками робіт", - зазначили в прокуратурі.

Посадовицю затримали під час одержання хабаря у червні. Також затримано керівника підприємства-підрядника.

Фігурантам повідомлено про підозру за фактами одержання та надання неправомірної вигоди відповідно (ч.3 ст. 368, ч. 3 ст. 369 КК України).

В разі доведення провини депутатці загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Керівнику підприємства-підрядника загрожує позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.