Суд арештував майно фірм депутатів від "Слуги народу" на Херсонщині

24 червня 2024 р. 12:24

Суд арештував майно фірм депутатів від "Слуги народу" на Херсонщині

Сергій Кривенко. Джерело: скріншот з пропагандистського медіа

Центральний районний суд м. Миколаєва наклав арешт на майно ТОВ "Меркурій" і ПП "Наш продукт", зареєстрованих на Херсонщині.

Одразу дев'ять відповідних ухвал опубліковані в Єдиному держреєстрі судових рішень, повідомляє ЦПР.

Читайте також: Розкрадання мільйонів на відновленні Одещини: керівникам компаній повідомили про підозру

Йдеться про десятки найменувань майна, вилученого у ході проведеного у квітні обшуку. Це оргтехніка, носії інформації, мобільні телефони, бухгалтерська документація, готівкові кошти та інше. Окремо варто відзначити вилучене положення депутатської фракції "Слуга народу" в Херсонській районній раді, протокол зборів депутатів і подання від голови фракції.

Згідно з матеріалами судочинства, у березні минулого року слідчі обласного управління СБУ відкрили кримінальне провадження за ознаками пособництва державі-агресору. Вони встановили, що засновники і керівники ТОВ "Меркурій" і ПП "Наш продукт" на початку окупації Херсонщини вирішили не призупиняти функціонування підприємств, а продовжили отримувати прибуток.

"У вказаний період часу у зазначених осіб виник умисел на провадження фінансово-господарської діяльності ТОВ "Меркурій" та ПП "Наш-Продукт", у взаємодії з державою-агресором та її незаконними органами та окупаційною адміністрацією рф", – йдеться в ухвалі суду.

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, зареєстроване у Скадовську ТОВ "Меркурій" навпіл належить Юрію Ніколаєнку і Наталії Шейко. Остання, за даними видання "Мост", є дружиною голови Херсонської обласної ради Олександра Самойленка, обраного від політичної партії "Слуга народу". 


Голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко. Джерело: facebook.com

Директор фірми Сергій Кривенко досі залишається на окупованій території і навіть засвітився у російському пропагандистському сюжеті. У ньому повідомляється, що підприємство успішно працює на Лівобережжі і дає роботу чотирьом десяткам людей. 

Натомість сам Олександр Самойленко зв’язок товариства з окупаційною владою повністю спростовує і зазначає, що його родина не контролює ТОВ "Меркурій". За словами посадовця, взяти участь у зйомці Сергія Кривенка змусив співвласник фірми Юрій Ніколаєнко, який зараз фактично одноосібно володіє підприємством.


Депутат Скадовської міської ради Олександр Касьяненко. Джерело: facebook.com 

Своєю чергою, стовідсотковим власником ПП "Наш продукт" є скадовчанин Олександр Касьяненко. У 2020 році він балотувався на посаду Скадовського міського голови від "Слуги народу" і є чинним депутатом міськради від цієї партії.

Читайте також: Мільйони на відбудову Херсонщини отримала фірма, пов'язана з новим заступником голови ОВА

Андрій Соков