Суд обмежив час на вивчення справи для адвокатів депутата Одеської облради Дмитра Чапіра

15 грудня 2022 р. 12:02

Суд обмежив час на вивчення справи для адвокатів депутата Одеської облради Дмитра Чапіра

Фото: НАБУ

Вищий антикорупційний суд України обмежив термін ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні захисникам депутата Одеської обласної ради Дмитра Чапіра.

Відповідну ухвалу суд виніс 13 грудня. 

Зокрема депутат, а також інші захисники, залучені ним, у випадку надання ними стороні обвинувачення документів, передбачених законодавством, можуть знайомитися із матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні до 27 грудня 2022 року включно.

Після спливу цього терміну сторона захисту буде вважатись такою, що реалізувала своє право на доступ до матеріалів вказаного кримінального провадження й Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерує справу до суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та оскарженню не підлягає.

На початку листопада ВАКС продовжив до 31 грудня строк дії обов'язків, покладених на депутата, якого підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

За даними слідства, Дмитро Чапір вимагав та одержав у директора лікарні неправомірну вигоду у 120 тисяч гривень за неперешкоджання в діяльності підприємства, а також за "гарантію" залишення на посаді.

Наприкінці жовтня детективи Національного антикорупційного бюро України та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершили розслідування за підозрою депутата Одеської обласної ради від партії "Довіряй ділам" Дмитра Чапіра.

29 вересня Вищий антикорупційний суд продовжив до 7 листопада строк дії обов'язків, покладених на депутата.

У червні депутат вийшов із СІЗО під 992 тисяч гривень застави.

Детективи Національного антикорупційного бюро України спільно з поліцією викрили "на гарячому" депутата Одеської обласної ради Дмитра Чапіра на початку червня.

Між тим нещодавно прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та детективи Національного антикорупційного бюро оголосили про підозри у хабарництві та участі у злочинній організації трьом заступникам Одеського міського голови.

Йдеться про першого заступника мера Михайла Кучука, виконувача обов’язків заступника міського голови Одеси – керівника апарату виконавчого комітету Одеської міської ради Олега Бриндака, та заступницю міського голови Одеси Світлану Бедрегу