Суд вирішить долю ялтинського ексдепутата, який "волонтерив" у Криму

15 червня 2024 р. 10:11

Суд вирішить долю ялтинського ексдепутата, який "волонтерив" у Криму

У 2022 році, будучи депутатом "Ялтинської міськради Республіки Крим ІІ скликання", обвинувачений розпочав активну "благодійну" діяльність, спрямовану на підтримку збройних формувань держави-агресора. 

Про це розповіли у прокуратурі АР Крим та м. Севастополя

Слідство встановило, що колишній депутат у будівлі "Гаспринського територіального органу адміністрації м.  Ялта" відкрив пункт збору гуманітарної допомоги. За результатами такого "благодійництва" російським військовим регулярно передавались генератори, акумулятори на військову техніку, квадрокоптери, транспортні засоби, ноутбуки та інше. 

Свою волонтерську діяльність про збори та передачу матеріальної допомоги армії ворога зрадник висвітлював у своїх соціальних мережах. 

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно "волонтера", його дії кваліфіковано як пособництво державі-агресору. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі. 

Раніше підозру у держзраді оголосили помічнику гауляйтера зі Скадовська, який в кінці літа 2022 року колишній депутат Скадовська 46-річний Олексій Фролов отримав посаду псевдозаступника голови окупаційної адміністрації Скадовської громади. А у 2023 році став заступником гауляйтера адміністрації Скадовського муніципального округу. 

Також правоохоронці звинувачують у держзраді експодатківця з Криму  Сергія Корольова, який зрадив присягу й перейшов на бік окупаційної влади.

До того херсонські прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно депутатки обласної ради Світлани Межерицькій, яка у липні 2022 року пішла на співпрацю із ворогом та обійняла посаду "начальника" у незаконному "Управлении здравоохранения Департамента социальной политики ВГА Херсонского городского территориального округа". 

Олеся Ланцман