Святкувала день російського прапора: мешканку Чорнобаївки засудили за колабораціонізм

15 вересня 2023 р. 17:44

Святкувала день російського прапора: мешканку Чорнобаївки засудили за колабораціонізм

Фото:Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS

Мешканка Чорнобаївки Херсонської області, яка під час окупації публічно підтримувала росію, отримала вирок за колабораціонізм. А саме десять років заборони обіймати посади у владі та займатися діяльністю, що пов’язана із наданням публічних послуг.

Як стало відомо Харківському антикорупційному центру із сайту "Судова влада", засуджена – Наталія Крантова. Жінка офіційно не працевлаштована, має на утриманні двох дітей. З реєстру судрішень відомо, що у травні 2023 року вона отримувала адмінпопередження про неналежне виховання дітей.

Згідно з вироком Херсонського міськсуду від 12 вересня, під час окупації Чорнобаївки жінка в публічних місцях закликала до підтримки рф, вигукувала гасла: "росія тут назавжди. Я за росію!". Брала участь у святкуванні так званого "дня прапора рф".

Дії обвинуваченої кваліфікували за ч. 1 ст. 111-1 ККУ колабораціонізм (заклики до підтримки країни-агресора). Жінка уклала з прокурором угоду про визнання винуватості. Судовий процес пройшов у спрощеному режимі.

У підсумку суд затвердив угоду й визнав Наталію Крантову винною у колабораціонізмі. Їй призначене покарання у вигляді десяти років заборони працювати на владних посадах та займатися публічною діяльністю.

Читайте також: Журналістку-пропагандистку з Херсонщини дозволили судити заочно

Ця публікація була підготовлена "Центром публічних розслідувань" та ГО "Харківський антикорупційний центр" в рамках проекту "Підтримка журналістських розслідувань в Україні". Зміст публікації є винятковою відповідальністю "Центру публічних розслідувань" та ГО "Харківський антикорупційний центр" i не відображає погляди Європейського Союзу чи Інституту висвітлення війни та миру.