На Миколаївщині тендер на понад 30 мільйонів віддали фірмі, яку підозрюють у розкраданні бюджетних коштів

27 червня 2024 р. 08:07

На Миколаївщині тендер на понад 30 мільйонів віддали фірмі, яку підозрюють у розкраданні бюджетних коштів

Фото: Врадіївський ліцей

На Миколаївщині пройшов аукціон на понад тридцять мільйонів, де підряд виграло товариство, яке фігурує у справі з привласнення бюджетних коштів. Планують побудувати укриття у Врадіївському ліцеї №2.

Про це свідчать дані системи публічних закупівель Prozorro

Замовником будівництва виступив Відділ освіти, культури, молоді та спорту Врадіївської селищної ради. 

Згідно з тендерною документацією планується будівництво укриття заглибленого класу для захисту учнів та персоналу під час надзвичайних ситуацій. В укритті передбачено приміщення санітарного посту, медичний пункт, кухонне приміщення, кімната для дітей, приміщення для зберігання продовольства тощо.

Підрядник має завершити роботи до кінця 2025 року.

Загальна вартість робіт складала 35 мільйонів 824 тисяч 654 гривень. На цю закупівлю подав свої пропозиції лише єдиний учасник - ТОВ "Антарес-БУД" - з пропозицією у 34 мільйони 033 тисяч 421 гривню, яке і отримало підряди.

Закупівля була опублікована 29 травня, аукціон відбувся 13 червня, а вже 25 червня через виявлені органом державного фінансового контролю ознаки порушень законодавства у сфері публічних закупівель Південний Офіс Держаудитслужби прийняв рішення про проведення моніторингу. Аудитори запросили надати інформацію, на яких підставах замовник здійснив обґрунтування розміру витрат предмета закупівлі та визначив його очікувану вартість.

Товариство  "Антарес-БУД" було зареєстровано у 2000 році зі статутним капіталом у 12 тисяч гривень. Згідно з даними YouControl, воно фігурує у 31 судовій справі.

Зазначимо, що з державного бюджету планують виділити 185,2 мільйонів гривень на облаштування укриттів 7 навчальних закладів Миколаївської області. З них на нове будівництво укриття у Врадіївському ліцеї №2 - 36,1 мільйонів гривень.

В період з 2011 по 2024 "Антарес-БУД" на бюджетних підрядах заробило майже мільярд гривень - 926 мільйонів 931 тисячу 970 гривень. Замовниками загалом виступали комунальні підприємства, Департамент містобудування та архітектури, Управління капітального будівництва, навчальні та медичні заклади. 

Раніше означено товариство виграло підряди на будівництво двох укриттів у лікарнях Миколаєва. Загальна сума підрядів складає 145 мільйонів гривень.

Співвласниками ТОВ "Антарес-БУД" є Володимир Цуцкарєв та його донька Юлія Філіпова. Наразі компанія є фігурантом кримінального провадження щодо розкрадання бюджетних коштів під час капремонту даху Лупарівської школи у 2019 році.

Анна Бальчінос