У справі "Великого будівництва" судитимуть топчиновника Одеської ОДА

31 серпня 2023 р. 11:19

У справі "Великого будівництва" судитимуть топчиновника Одеської ОДА

Фото: Прокуратура Одеської області

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника одного з підрозділів Одеської обласної державної адміністрації та чотирьох його співучасників за фактом розкрадання бюджетних коштів та їх легалізації (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 209 КК України).

Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі

Слідство стверджує, що чиновник розробив план привласнення бюджетних коштів під час будівництва шости амбулаторій сімейної медицини за урядовою програмою, ініційованою Президентом України, – "Велике будівництво" об’єктів соціальної інфраструктури на території Одещини.

"До своєї схеми посадовець залучив ще п'ять знайомих, у тому числі двох екскерівників одного з управлінь Одеської облдержадміністрації. Для участі в тендері організатор задіяв підприємство одного зі співучасників, формальним керівником якого була підконтрольна йому особа, тим самим забезпечивши безперешкодне укладення договорів підряду. Після отримання підприємством авансових платежів на роботи, підозрювані їх більшою мірою привласнили. На залишені кошти виконали будівельно-монтажні роботи не в повному обсязі, знижуючи при цьому понесені витрати для створення видимості добросовісного виконання договірних зобов’язань", - зазначили в прокуратурі.

Також повідомляється, що в актах виконаних робіт завищили їхній обсяг на понад 7,5 млн гривень, а частину цих коштів легалізували, придбавши нову автівку. 

Матеріали стосовно одного з членів угруповання виділені в окреме кримінальне провадження та його оголошено у розшук.

Читайте також: Голову громади на Одещині звинуватили у хабарництві під час ремонту бомбосховища.